STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

13 Apr

Låt bli procenten


Datum: 2016-04-13 18:30 Kommentarer: 0 st

Att göra-listan är ett perfekt verktyg för att hjälpa oss hålla koll på allt vi har att göra i detalj. Här skriver vi allt det vi ska göra som vi inte gör med en gång - om det är smått nog, nota bene.

Ett vanligt misstag
För, ett av de vanligare strukturmisstagen jag ser hos mina adepter är att vi skriver för stora uppgifter på att göra-listan. Listan blir då förvisso kort, men vi får sällan stryka saker från listan, eftersom varje uppgift egentligen innefattar många outtalade uppgifter vi behöver flera kalenderdagar för att slutföra. Då går vi miste om de vardagens små segrar i form av avbockandet av uppgifter som är så värdefulla för vårt välbefinnande.

Listan tynar bort
Dessutom hjälper listan oss inte lika mycket som den skulle kunna göra. De stora dragen står i och för sig på listan, men alla detaljer vi har att göra får vi ändå ha i huvudet eller på små lappar. Att göra-listan blir allt mindre ett oumbärligt verktyg och efter ett tag slutar vi använda den, för att efter ytterligare ett par veckor börja på en ny.

Procenttalet påvisar problemet
Hur vet vi då att en uppgift är för stor för att göra-listan? Jo, det finns en bra indikator.

Många digitala att göra-listverktyg, till exempel Outlooks Uppgifter-funktion, har en “ruta” där du kan ange hur många procent av uppgiften du slutfört, till exempel 25% eller 75%.

Får du en impuls att räkna upp procentvärdet i “% klart”-rutan, är det en bra signal om att uppgiften är för omfattande, “för stor”. I princip innebär det att du ska kunna bocka av en uppgift när du slutar arbeta med den. En uppgift behöver då vara kortare än en arbetsdag, eftersom du åtminstone slutar arbeta när du går hem för dagen. Eller, i alla fall när du går och lägger dig.

Gör så här

  1. Om du använder ett digitalt att göra-listverktyg som har "% klart"-ruta eller liknande, skumma igenom din lista och se om du har satt en procentsats på någon att göra-uppgift.
    • Har du det - skapa en ny att göra-uppgift som innefattar det arbete som är kvar (eller mindre) och bocka av den första uppgiften (som alltså får representera de avverkade 25 procenten).
    • Njut av hur du "tar hem segern" när du bockar av åtminstone den första delen av den stora uppgiften.

  2. Nästa gång du är på väg att sätta till exempel "30% klart" på en uppgift - hejda dig och formulera istället en ny uppgift som innefattar det återstående arbetet. Bocka av och njut.

Själva vitsen
Om du håller dina att göra-uppgifter lagom små genom att akta dig för “% klart”-rutan, kommer du att få bocka av fler uppgifter och känna större tillfredsställelse utan att för den delen arbeta mer eller snabbare. Du belönar dig bara mer med något som är alldeles gratis (ett klick!) och det är dig självklart väl förunnat. Slutligen, en brasklapp: självklart delar du inte upp uppgifterna in absurdum, bara för att få bocka av oerhört ofta. Visst finns det en gräns där uppgift-formulerandet kostar mer i tid än det smakar i bockande. Men, de flesta är inte där än. Du hittar den detaljeringsgrad som är rimlig för dig.

Hur gör du?
Har du något helt annat knep för att hålla att göra-uppgifterna lagom stora?

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.