Finns det ett botemedel för att förebygga stress, övertid och dubbelarbete?
Om du frågar mig, David Stiernholm - som är struktör - är svaret ja. Att finna lösningar för att jobba effektivt och må bättre är absolut ett uppnåeligt mål. Behöver du struktur i vardagen? Vill du förebygga stress?
I min föreläsning om personlig effektivitet genom god struktur ger jag dig verktygen för att organisera, fokusera och automatisera. På så sätt får du mer tid över till det som är viktigt – för dig och för verksamheten.
Det här lär du dig
Det här med struktur är varken svårt eller tråkigt. Efter den 45 – 90 minuter långa föreläsningen med mig:
- vet du hur du bör prioritera, strukturera och fokusera
- kan du få mer gjort på kortare tid (och alltså få mer tid över)
- slipper du blir stressad över allt som du måste göra
- är du minst ett steg närmare att bli mer strukturerad
- vill du direkt sätta igång med att förenkla ditt dagliga arbete
Min bredaste föreläsning
Den här föreläsningen är den bredaste när det gäller innehållet, i så motto att jag i den delar med mig av tips och knep från hela ämnet struktur i arbetet. Vill du vara säker på att alla deltagare får med sig flera idéer som förbättrar deras arbetsdagar är detta föreläsningen du ska välja.
Lättsamt och konkret om struktur
Som föreläsare blandar jag uppfriskande tankar med handfasta tips och humor (såhär roligt hade en grupp deltagare nyss, till exempel). De konkreta tipsen för personlig effektivitet kan du börja använda direkt – både på jobbet och i vardagen.
Du lär snart märka hur du blir mer strukturerad och kan arbeta mer effektivt. Innehållet uppdateras löpande för att anknyta till ny teknik (som AI!) och nya sätt att arbeta. Kontakta mig, så berättar jag mer och vi bokar en föreläsning.
Jag vill kontakta David om föreläsningen “Skaffa superstruktur”
Du slipper tråkiga pekpinnar
Det händer ofta att deltagare vid mina föreläsningar säger efteråt att de trodde att föreläsningen skulle vara tråkig och att de skulle få trista pekpinnar serverade, men att de istället tyckte att den var kul. De blev inspirerade och nu, efteråt, känner de hopp och iver att sätta igång med strukturerandet.
Såklart! Struktur är ju roligt och det är förenklande!
Föreläsning på plats eller digitalt — båda går bra
Jag kan hålla föreläsningen på plats hos er eller digitalt på distans i Zoom, Teams, Google Meet eller det distansmötesverktyg ni föredrar.
Vad tycker andra?
Så här säger några kunder som bokat föreläsningen tidigare:
“Vi är jättenöjda med Davids föreläsning! David är rolig och lätt att lyssna på och vi fick med oss flera konkreta och lättimplementerade tips för ett mer effektivt arbetssätt.”
- Anja Ringdahl, utbildningschef, Parks and Resorts AB
“Jag var åhörare igår och vill bara tacka för den fina föreläsningen! Varmt tack. Det var verkligen matnyttigt, och det var jätteskönt att få skratta lite åt sig själv. Väldigt hög klass på föreläsningen och inte bara roligt utan som sagt, väldigt ‘hands on’. Du förmedlar dessutom en stor lust till att skapa struktur, man går helt enkelt ut med känslan att det är något positivt, (det många tycker är jobbigt), och dessutom så förmedlar du känslan av att vi är en resurs, som måste tänka på oss själva, skapa tid för att orka med och göra det vi ska.
Föreläsningen satte igång många diskussionen efteråt, och igenkännande skratt.
Så: Tack.”
- Vanessa Kojo, Tyresö Kommun
En bok som stöd till alla deltagare
Vad mer kan man egentligen begära? Det skulle väl vara en lika handfast bok om struktur då. En sådan har jag skrivit. Boken om att bli effektiv på jobbet heter Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar. Bokar du föreläsning kan du köpa böcker så att alla deltagare får en signerad bok med sig hem.
Jag vill kontakta David om föreläsningen "Skaffa superstruktur"
Några vanliga frågor
“För vilka passar föreläsningen?”
Det här är den av mina föreläsningar som är “bredast” till innehållet, vilket innebär att alla får med sig åtminstone någon eller flera idéer som de kan sätta igång med direkt — praktiskt taget oavsett vad de arbetar med. Jag håller ofta föreläsningen i små och stora bolag i näringslivet, på högskolor och universitet, i kommuner, regioner och myndigheter.
De enda föreläsningen inte lämpar sig för är personer med yrken där man inte lägger upp sitt arbete själv, utan direkt gör det man blir tilldelad, till exempel plockpersonal på lager, bud, produktionspersonal och liknande.
“Hur går det till att boka en föreläsning?”
Så här gör du:
1. Du kontaktar mig och ber om mer information, till exempel om pris.
2. Jag skickar dig ett förslag där du ser vad föreläsningen kostar, vilka datum jag är tillgänglig och vad du kan köpa till för att få ännu mer effekt av föreläsningen.
3. När du tackar ja till mitt förslag bokar jag datumet för er. Ni av- eller ombokar helt fritt fram till fyra veckor före uppdragsdatumet.
4. Du får en formell bekräftelse av mig som du signerar digitalt, snabbt och lätt.
5. Vi bokar tid för ett halvtimmelångt förberedande distansmöte där vi talar närmare om era behov och er verksamhets förutsättningar, så att jag kan anpassa innehållet i föreläsningen så att det passar just er.
6. Om ni har beställt böcker till deltagarna, skickar jag dem i förväg så att de är på plats när föreläsningen äger rum.
7. Direkt efter föreläsningen fakturerar jag arvodet och eventuella resekostnader.
8. Efter föreläsningen mejlar deltagarna så många frågor de vill till mig, hur länge som helst. Jag svarar helt utan extra kostnad. Det ingår.
“Är föreläsningen interaktiv? Får man ställa frågor eller är det en monolog?”
Ja, visst är det en interaktiv föreläsning jag håller. Jag tycker mycket om när deltagarna ställer frågor under föreläsningen (jag gillar invändningar också, om det kommer sådana). Jag ställer också en del frågor själv till deltagarna lite här och var, så nog är det dialog, alltid.
5 tips för mer struktur i vardagen
Som ett slags smakprov; här är fem snabba strukturtips du får redan nu:
1. Att-göra-lista för ordning och reda
Välj ett verktyg för din att göra-lista (digitalt eller fysiskt) som passar just dig, din personlighet och din arbetssituation. Det är inte säkert att det som är det rätta för dig är detsamma som dina kollegor väljer.
2. Avsätt tid och boka in händelser i kalendern
I kalendern, boka saker som är klockslagsberoende (till exempel möten och annat du prompt ska göra ett visst klockslag) och allt annat i att göra-listan - även om det ska göras på ett visst datum.
3. Få översikt och organisera dina digitala dokument
Gör en karta över var du har dina digitala dokument - och varför just de ska ligga just där.
4. Strukturera inkorgen i din mail
Skaffa tom inkorg då och då genom att spara mejl du behöver ha kvar någon annanstans än direkt i inkorgen.
5. Prioritera rätt!
Tydliggör för dig vad som avgör om en uppgift är viktig eller ej, så att du kan prioritera medvetet. Först då kan du skilja på vad som är viktigt och vad som är bråttom.
Jag vill ha mer. Jag vill skicka en förfrågan! Tack för tipsen; ge mig fler.