STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

09 Apr

Så mycket kostar ditt möte


Datum: 2010-04-09 14:36 Kommentarer: 3 st

Har du någon gång tänkt på hur mycket ett möte som drar över tiden egentligen kostar extra?

Nu kan du lätt se det, även under mötets gång.

Chicago-bon Toby Tripp har snickrat ihop “Meeting ticker”, en enkel och effektfull räknare som visar hur mycket ditt möte kostar i tid och pengar.

Gör så här

  1. Gå till Meeting ticker: http://tobytripp.github.com/meeting-ticker/
  2. Ange hur många ni är på mötet, vad snitt-timkostnaden är per person (lönekostnad per timma, debiterbart pris per timma + lönekostnad,  el dyl), samt när mötet startade.
  3. Klicka på “Start”.
  4. Se hur pengarna rinner iväg.

Med glimten i ögat är väl det här ett effektfullt sätt att få möten som ofta springer iväg i tid att bli kortare?

Hur gör du för att hålla dina möten effektiva?

Kommentera nedan!

Kommentera

Olle Bjerkås

Olle Bjerkås skriver:

#1 - 2010-04-10, 16:55

Lysande! Såna skulle man packetera snyggt i en produkt och sälja till konferensanläggningar & arrangörer smile

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-04-15, 23:27

Olle: Det var en inte så dum idé. Produktutveckla, vettja!

Charlotte Melin

Charlotte Melin skriver:

#3 - 2010-05-03, 12:15

Det skulle kanske inte vara så dumt… Hos oss på Comwell finns även alternativet att planera konferensen strikt utifrån syfte och mål, för att säkra att minuterna används till rätt saker: “Varför träffas vi? På vilket sätt ska just det här mötet gynna vår lönsamhet?” Vi hjälper kostnadsfritt till att - utifrån mötets mål - planera lokaler, timing för pauser, val av aktivitet, mat och struktur/innehåll för konferensen. För den som behöver skaka om mötesordningen och har modet att testa nytt, finns även fantastiska redskap i vår Easy Meeting Box. Det låter ju inte så märkvärdigt att planera mötet utifrån sitt mål, men det är förvånansvärt få som arbetar så. Många möten hålls ju slentrianmässigt utan krav på egentliga resultat/uppföljning. Lite märkligt, med tanke på vilken investering en konferens faktiskt är. Tack, David, för häftiga tankar och givande tips!//Charlotte, kommunikatör, Comwell (Aspenäs och Varbergs Kurort)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.