Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

22 aug.

Podd: Klart! nr 595 - Fyra steg för att få fart efter semestern


Datum: 2022-08-22 08:45

Som­maren går mot sitt slut och jobb­hösten bör­jar. I det­ta förs­ta avs­nitt för säsongen, nr 595 räk­nat från pod­dens start, delar jag med mig av vad du kan göra nu för att få fart om du är trögstar­tad efter ledigheten. 

I avs­nit­tet näm­n­er jag som hasti­gast Veron­i­ca Jobs artikel: Job, Veroni­ka & Dweck, Car­ol & Wal­ton, Gre­go­ry. (2010). Ego Deple­tion-Is It All in Your Head? Implic­it The­o­ries About Willpow­er Affect Self-Reg­u­la­tion. Psy­cho­log­i­cal sci­ence. 21. 1686 – 93. 10.1177÷0956797610384745.

Hur gör du för att kom­ma igång när du var­it ledig och kän­ner dig trögstar­tad? Skriv till mig och berät­ta, för alla knep tas emot med öpp­na armar hos mig.

(Det­ta är inte förs­ta gån­gen du — eller jag — kom­mer till­ba­ka efter en ledighet. Inte sista heller. För ett tag sedan skrev jag om hur du kan få näs­ta arbetssä­songstart bät­tre än den här.)

Laptop på vitt skrivbord med vit gardin i bakgrunden. På skärmen syns en ananas med solglasögon.

Klart! finns också som veckobrev till din mejl, för dig som hellre läser än lyssnar (eller gör både ock!).

Jag vill testa veckobrevet