STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

23 Jan

Hur gick starten?


Datum: 2014-01-23 08:56 Kommentarer: 0 st

Jag gissar att du så här dags varit tillbaka i arbete någon eller några veckor efter jul- och nyårshelgledigheten.

Hur var det att komma tillbaka?

Rullade det igång i ett makligt och behagligt tempo eller gick det från stiltje till storm från en dag till en annan? Hoppade du vips i din yrkesroll och kände dig som fisken i vattnet, eller skavde kostymen i förstone en smula?

Snart är du åter ledig

Det är så fint beskaffat att detta inte var sista gången du var ledig. Om ett inte alltför långt tag kommer du att varva ner igen, ta några dagars eller veckors paus och sedan om igen komma tillbaka till arbetet. Känner du att nästa start helst skulle gå smidigare, finns det alla möjligheter att få det så.

Därför, idag, utvärdera hur återkomsten till arbetet gick och förfina inför nästa gång.

Gör så här

 1. Stäng av telefonen, luta dig tillbaka och ta en funderare.
  • Har du varit lagom fulltecknad i kalendern veckan eller veckorna efter att du kom tillbaka?

  • Hur har det gått att ta hand om de mail som kommit under ledigheten? Gick det som en dans eller har du inte ännu kommit igenom alla? Hade du vikt nog med tid för att ta hand om inkomna mail? Skulle det ha varit skönare att ha kollat då och då under ledigheten för att bli av med en massa lågprioriterade mail som du nu skulle velat ha sluppit hantera när det dragit igång igen?

  • Var det lätt att snabbt komma in i det som du har att göra nu, eller skulle du ha kunnat förbereda mer innan du gick på ledighet, så du hade fått en flygande start utan att spilla tid du nu ångrar?

  • Hade du flera resdagar inbokade första veckan du kom tillbaka? Skulle du ha velat hinna jobba undan mer på kontoret innan? Hade du ingen resa inbokad och tyckte du därför att det kändes trögt att komma upp i tempo?

  • Hur ser veckorna ut framöver? Är de så fullt bokade som innan ledigheten och som du lovat dig själv att inte ha det igen? Eller, ger de en tydlig bild av din ideala veckorytm?

  • Blev du tagen på sängen om hur segt det var att komma igång? Behöver du kanske nästa gång boka in några inspirerande luncher, mingel eller seminarier att gå på så du får fart snabbare?

 2. Gör tydligt för dig själv vad du vill göra annorlunda i samband med nästa ledighet.

 3. Lägg nu in det du konkret bör justera som att-göra-uppgifter med ett förfallodatum före, efter eller under din ledighet.

 4. Om du mer behöver hålla de första dagarna mötesfria, lägg in spärrande "fri tid"-bokningar i kalendern med en gång.

 5. Vill du nästa första vecka tillbaka på jobbet få en riktig motivationsboost - ring din mest inspirerande affärsvän idag och be om att få bjuda på lunch i första veckan efter din nästa ledighet.

... och njut av din framförhållning efter nästa ledighet

Om du idag, när du har starten i färskt minne, gör konkreta förändringar inför nästa start, kommer den att vara mer angenäm för dig. Du kommer att komma igång snabbare och med mindre ansträngning kommer du att beta av allt det som lagts på hög under din frånvaro. Kanske utformar du nästa återkomst så elegant att det känns som en fröjd att komma tillbaka till arbetet igen.

Hur gör du?

Hur gör du för att få en optimal start när du är tillbaka efter ledigheten? Skriv en kommentar och berätta!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.