Sidhuvud

Prioritera på lång och på kort sikt

Varsågod - här är två verktyg för prioritering.

På lång sikt

Ladda hem renodlingsmallen, använd den och minska din arbetsbelastning på lång sikt.

På kort sikt

När det är som mest:

  1. Ta fram din att-göra-lista, d v s din kompletta förteckning över det du har att göra. Du har valt att ha en enda lista istället för att sprida uppgifterna på många olika ställen. Det är ett extra plus om du har valt ett digitalt verktyg för din lista, eftersom det dä är lättare att slippa se det du inte vill se och bara se just de uppgifter du vill se. De digitala verktygen kan till exempel vara Outlook eller en utmärkt webtjänst som Toodledo, eller en app som 2Do.
  2. Välj bort alla uppgifter som förfaller eller förfallit idag som inte behöver göras idag, om allt kommer omkring. Dölj dem genom att flytta fram förfallodatumet eller släck stjärnan eller sätt lägre prioritet än vad som visas i just din vy i Outlook. Nu har du de uppgifter som du planerar göra idag.
  3. Av de som är prioriterade, vilka bör göras först? Välj tre. Se till att du bara ser de här tre och att du njuter när du bockar av dem en efter en.
  4. Gör de tre uppgifterna.
  5. När nu 1:orna är klara, vilka tre står nu på tur?
  6. Om du märker att du tenderar att skjuta upp vissa uppgifter dag efter dag, boka in tid i din kalender för att göra dem, så de blir av någon gång.

Vill du ha mer strukturtips, prenumerera gratis på våra strukturtips och läs Strukturbloggen!

David Stiernholm, struktör