STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

24 Jan

Vem är passionerad med dåligt samvete?


Datum: 2012-01-24 18:02 Kommentarer: 0 st

Igår föreläste jag på ett seminarium arrangerat i samarbete med Utvecklingspoolen, Kontentan och Säljarnas här i Göteborg. Dryga hundratalet säljare och säljchefer kom för att få ett smakprov på Utvecklingspoolens säljutbildning med fokus på EQ, emotionell intelligens. Själv bidrog jag med min syn på hur man kan dra nytta av att ha en god struktur när man arbetar med försäljning.

Det som avgör

Utvecklingspoolens Lars Olsson och Jens Hector talade bland annat om vad som egentligen avgör nuförtiden när vi väljer av vem och av vilket företag vi ska köpa. I en tid då de tekniska och funktionella kvaliteterna hos produkter och tjänster är alltmer lika mellan olika leverantörer, är det de adderade mervärdena i form av passion och engagemang hos säljaren som gör att vi vill handla just där. För mig personligen är jag dessutom alltmer intresserad av genuinitet hos den jag köper av, gärna kopplat till en bra historia.

Struktur detroniserar stress

När jag hörde Lars och Jens tala om detta, gick det upp för mig att det är en viktig anledning för en säljare att ha god struktur. För, vem känner sig passionerad och engagerad när man är stressad över att inte riktigt ha koll? Vem kan vara närvarande i stunden och sitt genuina, personliga jag när man inte riktigt känner att man har ryggen fri, när man har en aning om att man missat något som snart slår tillbaka med full kraft (och badwill)?

Struktur hjälper oss att lättare hålla koll på allt som är viktigt i verksamheten. Då känner vi oss mer trygga. Jag är övertygad om att vi då säljer bättre. Och mer.

Hur tänker du?

P S Bilden från gårdagskvällen har jag förresten lånat av Carina Sundqvist, VD för Inspirationsbyrån. Denna entusiastiska (och definitivt genuina) företagare är kvinnan bakom briljanta tjänster som Fyrsafari och Walking Dinner. Kolla in!

P S 2 Missade du gårdagens föreläsning finns det en ny chans redan imorgon. Då håller jag öppet affärsseminarium i ADAs regi, också det här i Göteborg. Mer info här.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.