STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

18 Jun

Värst går först


Datum: 2010-06-18 11:16 Kommentarer: 4 st

Då och då blir jag inbjuden till nätverk, företagarföreningar o dyl, för att tala om struktur på frukost- eller lunchseminarium.

Nyligen var det till en Rotaryklubb i Kungälv och också denna gång slogs jag av hur varmt mottagen jag alltid blir på dessa möten hos Rotary. Som traditionen föreskriver hade jag förmånen att sitta bredvid presidenten och vi kom att tala om att jag är struktör och om vad jag gör.

Han sade:

“Bra. Jag vill gärna dela med mig av något jag lärt mig när det gäller struktur och som jag haft stor nytta av sedan dess. Efter en lång bana i näringslivet, tog jag för några år sedan ett jobb som chef för en enhet inom Länsstyrelsen. I den rollen hade jag många uppgifter som var litet “obekväma”. Det kunde handla om att meddela negativa beslut, t ex.

Jag bestämde mig tidigt för att klara av de obekväma arbetsuppgifterna direkt på måndag morgon, det första jag gör. Annars blev det lätt att jag gick och gruvade mig hela dagen och sedan på eftermiddagen var jag knappast i form eller på humör för att ringa de där samtalen. Men, om jag klarar av de jobbiga samtalen direkt på måndagsmorgonen, blir jag lättad och sedan är resten av veckan bara präglad av glädje.”

Det låter utmärkt, tycker jag. Definitivt något jag ska testa att praktisera.

Hur gör du för att lättast klara av sådana “obekväma” arbetsuppgifter?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera

Martin Lindeskog

Martin Lindeskog skriver:

#1 - 2010-06-21, 18:22

David,

På tal om Rotary… Välkommen till Lindholmen Rotaryklubb den 4 november!

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-06-21, 21:23

Tack, Martin, jag ser fram emot det!

Mathias

Mathias skriver:

#3 - 2010-06-26, 00:47

Detta är ett bra tips. Det finns till och med en bok som baseras på temat (“Svälj den fulaste grodan först” eller liknande). Problemet för mig som är ganska bra på att förhala saker är att faktiskt göra det, att komma igång. Här kommer därför alla de lura-sig-själv-tips in i bilden, och sådana kan jag aldrig få nog av smile

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#4 - 2010-06-28, 00:18

Mathias: Ja, det sunda självbedrägeriet är ett verktyg med oanade resurser! wink

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.