STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

19 Feb

Var lade jag det där kvittot?


Datum: 2010-02-19 10:55 Kommentarer: 0 st

Har du varit med om att du i samband med tjänsteresa, konferens eller mingel tappat bort kvitton du skulle behövt redovisa, visitkort från folk du träffat eller noteringar från möten?

Förmodligen har de försvunnit genom att du stoppat undan dem någonstans för att ha när du kommer tillbaka på kontoret och att du nu inte vet var detta “någonstans” är.

Portabel inkorg

Det behöver inte hända igen. Skaffa dig en portabel inkorg som du alltid har med dig, förslagsvis i form av en litet kraftigare plastficka. I den portabla inkorgen lägger du allt det där du behöver behandla när du kommer tillbaka till kontoret igen. Det kan t ex vara kvitton och biljetter att redovisa, mötesnoteringar att renskriva, visitkort från personer att lägga upp som en kontakt, hastigt nedskriven uppgift att lägga till att-göra-listan et c. På plats vid ditt skrivbord, tömmer du inkorgen och tar hand om allt du sparat.

Återigen, konsekvens

Vitsen med det hela är konsekvens. Om du, när du står där med lunchkvittot i hand vet precis var du ska göra av det, kommer du aldrig mer behöva leta efter borttappade sådana igen, utan du kan alltid koppla av i trygg förvissning om att det du behöver ta hand om tillbaka på kontoret kommer vara lätt att hitta. Du vinner tid, lätthet och avkoppling.

Gör så här

  1. På din lista för saker att göra när du ändå har tid över på stan, skriv att du ska gå till en pappershandel, t ex Matton, Granit, Muji eller Ordning & Reda och välja ut en plastficka av flergångskaraktär som håller ett tag och som är öppen i en ände så du lätt kan sticka ner kvittona el dyl i fickan, helst utan att behöva ta upp den ur väskan.
  2. Köp plastfickan.
  3. Lägg plastfickan i din väska och stoppa alltid ditt behöver-tillbaka-på-kontoret-material i den i fortsättningen.

Hur gör du?

Ser din portabla inkorg annorlunda ut? Har du något annat sätt att aldrig tappa bort kvitton och dylikt?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.