STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

18 Aug

Vådan av att stressköra och hur du slipper det


Datum: 2010-08-18 10:19 Kommentarer: 0 st

Är du tidsoptimist så till den grad att du ofta vrålkör den sista biten för att hinna i tid till mötet?

Är det vanligare att du stressar iväg än att du stannar upp och funderar igenom om du fått med dig allt, innan du kliver ut genom dörren?

Visst vore det skönare om du hade större marginaler, så du kan pusta en stund innan du kliver in på mötet, så du i större utsträckning fick med dig det du behöver för dagen (och därmed slapp hitta på krävande nödlösningar), så du gjorde ännu bättre intryck hos dina kunder genom att alltid komma i tid, så du minskade risken att skada dig i en bilkrock?

Bli mer träffsäker i din planering genom att göra en egen körtidslista.

Gör så här

  1. I ett kalkylblad (i ett kalkylprogram eller på ett papper), sätt upp kolumnerna ”Från” (ditt kontor, ditt hem eller det ställe du oftast utgår ifrån), ”Till” och slutligen ”Körtid”.
  2. Nästa gång du kör någonstans, skriv i ”Till”-kolumnen vart det var och i ”Körtid”-kolumnen hur lång tid det tog, i minuter. ??Kanske var det i samband med det första mötet hos en potentiell kund, kanske var det till ett av era kontor där du har återkommande möten att komma i tid till.
  3. Successivt bygger du en bank över hur lång tid det verkligen tar för dig att köra från dörr till dörr; inte hur lång tid du hoppas att det tar och inte heller hur lång tid det står på nätet att det ska ta.
  4. Nästa gång du har ett möte på annat ställe än ditt kontor, kolla i körtidslistan hur lång tid det tog att köra dit senast.
  5. Lägg in körtiden som ”upptagen”-tid i din kalender och om du jobbar med en digital dylik (som Outlook t ex), sätt en påminnelse 15 minuter innan du behöver åka, så du ser till att sätta dig i bilen i rätt tid.

Behöver man verkligen mäta restiden själv?

Visst, du kan ta reda på uppskattad körtid via vägbeskrivningstjänster på internet, men genom att själv mäta den verkliga tiden från dörr till dörr, får du också med de minuter som är lätta att glömma, men som går åt när du tar dig till och från bilen, när du stannar för att tanka, när du letar parkering.

Faktum är att min körtidslista har botat min tidsoptimism, åtminstone vad gäller hur lång tid det tar för mig att ta mig från ett ställe till ett annat. Så, jag kan bara rekommendera dig att skaffa dig en egen.

Hur gör du?

Hur gör du för att se till att du kommer i tid till möten?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.