STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

07 Sep

Vad du behöver göra då alla rycker i dig


Datum: 2011-09-07 15:03 Kommentarer: 0 st

Då du får fler mail än du önskar, då du tycker att kollegorna kommer och stör ideligen, då du får tusen och en fråga när det passar dig som minst, då du inte kan gå många meter genom korridoren förrän du blir stoppad av någon som vill dig något - då kan det bero på att fler än nödvändigt är beroende av dig, din kunskap eller dina befogenheter.

Gör dig umbärlig.

Sträva efter att dina kollegor och resten av organisationen ska kunna göra sitt jobb oberoende av dig.

Även om inte du är på plats, ska de kunna komma vidare med sina uppgifter.

Du blir inte isolerad

Därmed inte sagt att du kommer att förlora ditt jobb eller bli ensam. Du kommer att vara med i arbetsgruppen för att kollegorna vill det, för att du har en värdefull kompetens och för att du gör stor nytta, inte p g a att du måste vara med för att det bara är du som kan en viss sak.

Det är ju inte fråga om att lära alla allt, utan bara att du ska slippa serva andra med sådant som tar fokus från det du helst vill hålla på med. Det är heller inte fråga om att sluta prata med dina kollegor. Vad vill du helst prata med dem om, hur man gör en ren rutinuppgift eller den exceptionella utmaning er verksamhet står inför just nu?

Gör du dig umbärlig, får du färre frågor från kollegor, vilket gör att du får mer tid till de uppgifter du helst ägnar dig åt (och som bidrar mest till verksamhetens välgång).

Gör så här

Här är fyra enkla sätt att göra dig umbärlig, som du kan tillämpa redan idag.

  1. Rutinbeskrivningar. Beskriv hur det går till att göra olika saker som du brukar få frågor om, t ex i checklistor. Då kan någon annan på uppstuds läsa sig till hur man gör för att ..., utan att behöva fråga dig.
  2. Dokumentera väl i dina pågående ärenden. Då har du inte allt i huvudet, utan någon kan lätt läsa in sig när du inte är på plats. För t ex en logg över vad som sägs i olika samtal rörande ett visst ärende och notera kort dina egna funderingar och vad du bestämmer dig för (det är ju egentligen inte dina beslut, utan din verksamhets).
  3. Lagra ditt bra-att-ha-material systematiskt och konsekvent, så att du lätt på distans kan guida någon till att hitta ett visst dokument. Detta gäller både för digitalt och fysiskt material. Det går lättare att hitta rätt dokument om du kan säga “i Acme-mappen bakom A i arkivskåpet” istället för “Ungefär halvvägs igenom högen till vänster om skärmen. Nej, inte den i brevkorgen, utan den som ligger bortanför hålslaget.”
  4. Lägg in dina kontakter i en kontaktdatabas, t ex Outlook eller Notes. Ge dina kollegor behörighet till att söka bland dina yrkesrelaterade kontakter, så de kan hitta numret till NN själva istället för att fråga dig.

Mer ostörd, mer koncentrerad

Du kommer att få arbeta mer ostörd, så du kan koncentrera dig på de uppgifter du väljer. Då andra successivt kommer att kunna göra dina arbetsuppgifter, blir du mer fri att gå vidare, utvecklas och lära dig nya, spännande uppgifter att jobba med.

Dina kollegor kommer inte längre kalla dig saker som “rundningsmärke”, “propp” och “stoppkloss”, utan du får epitet du känner dig nöjd med och är stolt över.

Hur gör du?

Hur gjorde du senast för att göra dig umbärlig? Lämna en kommentar och berätta.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.