STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

27 May

Trettiotredje avsnittet av frågespalten "Strukthur?": Det rätta listverktyget


Datum: 2016-05-27 10:52 Kommentarer: 4 st

I det 33:e avsnittet av frågespalten "Strukthur?" undrar Per-Erik hur han ska få bukt med det faktum att han byter att göra-list-verktyg hela tiden. Hur ska han hitta det rätta?

Jag delar i vanlig ordning med mig av ett förhållningssätt som låter oss lägga rimligt med tid på strukturerandet - och som håller i längden.


Har du en strukturfråga till mig? Maila mig eller kommentera nedan!

Tidigare avsnitt finner du här.

Kommentera

Dragan Ruzic

Dragan Ruzic skriver:

#1 - 2016-05-30, 11:28

Håller med om att det är bäst att välja ett verktyg och vara det trogen, i alla fall i flera…år?
Det är såklart befogat att byta om förutsättningar ändras. Man kan ha använt Omni Focus på en Mac men byter nu till PC, vissa appar krånglar på Android men funkar bra på en iPhone och vise versa.
Om man är lättflörtad och faller för nya appar m.m. och vill absolut byta så anser jag att man är skyldig sig själv att tänka på följande:
1) Hur länge har denna app funnits och vad kostar den i längden. Vissa appar innebär en engångskostnad och vissa är prenumerationstjänster.
2) Klarar appen alla platformar (PC, Mac, iOS, Android, har den även en webbversion) som jag använder så slipper jag byta för ofta
Personligen använder jag Todoist sedan några år tillbaka, och innan det körde jag med Omni Focus. Anledningen att byta var att OF fanns bara till Mac och inte hade något Webb interface. Avgörande i mitt fall och efter ett halvårs sökande och testning av flera appar valde jag Todoist.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2016-06-02, 16:38

Bra synpunkter, Dragan! Plattformsoberoendet är en viktig aspekt; det håller jag verkligen med om. Jag märker att också utvecklingstakten är något som spelar in för mig. Jag gillar förvisso Things stabilitet, men jag avundas Todoists ständigt nya, lockande funktioner. //David

Dragan Ruzic

Dragan Ruzic skriver:

#3 - 2016-06-07, 15:16

Ja,  det är på gott och ont när en app vill vara bra på alla plattformar.  Todoist höll på att tappa greppet och kom med nya funktioner till höger och vänster utan att det var genomtestade.
Vissa av dessa nya grejer använder jag inte alls utan håller mig till det enkla gränssnittet och grundfuntioner som räcker för mig.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#4 - 2016-06-07, 18:58

Ah. Det låter klokt. Enkelhet är modellen. //D.

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.