STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

08 Mar

Tre plus ett sätt att börja med struktur


Datum: 2016-03-08 10:21 Kommentarer: 0 st

Du som känner ett påtagligt behov att förbättra din struktur; har du svårt att veta var du ska börja?

Kanske är det så mycket olika områden du skulle vilja ta tag i. Månne är det hela så stort och överväldigande att du känner dig nedslagen och överväger att lägga ambitionerna åt sidan.

Det vore synd.

Liten är inte så liten
Även om du bara gör en enda liten förändring när det gäller din struktur i jobbet blir effekten stor, eftersom detta handlar om hur du arbetar varje dag, hela tiden, året runt.

Här kommer tre plus en möjliga startpunkter för dig som inte alls vet var du ska börja.

Gör till exempel något av det här

  1. Spara mail någon annanstans än direkt i inboxen (eller där du tittar efter nya mail, om du använder någon slags sökmapp, till exempel), för då kan du få tom inbox då och då.

  2. Samla ihop dina att göra-uppgifter till en enda digital lista, för då får du lättare överblick över alla dina åtaganden och du kan snabbt välja vad du vill se och enkelt dölja allt annat.

  3. Gör tydligt för dig själv i din vardag vilka mål du har att uppfylla det närmaste året, för då kan du prioritera medvetet. Du säger “nej” eller “ja, fast senare” till uppgifter som inte är viktiga (det vill säga som inte bidrar till målen) och du får mer tid till det som verkligen är viktigt.

  4. Eller, börja med steg 1 av mitt 31-stegs strukturförbättringsprogram du finner i min bok “Klart! - Bli superstrukturerad på 31 dagar” eller i appen med samma namn (för iPhone här och för Android här).

Var började du?
När du satte igång med att förfina din struktur, om det så var länge sedan, med vad började du? Hur kom du igång? Berätta gärna i en kommentar. 

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.