STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

21 May

Strukthur? nr 4: Hur bygger du en bra mappstruktur?


Datum: 2013-05-21 18:16 Kommentarer: 2 st

Nu är det fjärde avsnittet av min frågespalt Strukthur? här. Den här gången har jag fått frågan om hur man bygger en bra mappstruktur för sina digitala dokument och jag berättar om de tre byggstenar vi har till förfogande.

Allt illustreras med Lego.Har du en strukturfråga till mig? .(JavaScript must be enabled to view this email address) eller kommentera nedan!De tre tidigare avsnitten av Strukthur? ser du här.

Kommentera

Andreas

Andreas skriver:

#1 - 2013-06-04, 16:23

Hej.

Tack för en underbar blogg, härligt med personer som gillar struktur! smile
Mappstrukturen är lite beroende på vad den ska innehålla. I mitt arbetsliv är det främst olika kunder då har jag det som högsta nivå, i varje kundmapp har jag sedan årsmappar, för att ha historik lätt tillhands. I kundmappen har jag dessutom alltid ett generellt dock som beskriver kunden, kontakt, adress, kommentarer, värt att veta.

Det svåra tycker jag är att få en stringent mappstruktur genom alla undermappar. Man vill så att säga känna igen sig i varje mapp, veta att de ser lika dant ut.
Om man tänker igenom från start, och sätter en struktur så vinner man mycket på att ha namngivet så som du säger “förstudie”, “kontrakt”, “offert”, “rapporter” osv.

Hur tänker man bäst angående namngivning på dokument? Där trampar man oftast snett smile

Mvh
Andreas

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2013-06-07, 11:09

Hej Andreas,

Vad kul att höra att du gillar bloggen. Tack för att du delar med dig av hur du strukturerat dina mappar. Från min horisont låter det logiskt och skönt konsekvent.

Ja, det där med dokument- och filnamngivning är en strukturdetalj som kan hjälpa och stjälpa oss. Det blir ett utmärkt ämne för ett kommande Strukthur?-avsnitt.

Till dess: Jag skrev häromsistens ett inlägg om just namngivning, som kanske åtminstone ger dig några delsvar: http://www.stiernholm.com/blogg/kalla-filen-vid-dess-ratta-namn/

Allt gott,

David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.