STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

07 Sep

Slipp springet


Datum: 2012-09-07 10:10 Kommentarer: 1 st

Jag läste i helgen om Leah Busque, som i Kalifornien startat företaget, tillika webbtjänsten, Taskrabbit.com. Idén är att göra det lätt för oss att köpa och sälja ärenden och små tjänster av och till folk i närheten.

Genom åren har jag läst om flera concierge-företag här i Sverige (som Min butler och Let Us), men jag tycker mig ännu inte se att “mannen på gatan” anlitar andra för att göra småärenden på daglig basis.

Linda Tufvasson, CD på Codesign, som jag intervjuade i min bok, bad mig häromveckan formulera mig bland annat kring hur jag tror att morgondagens arbetsliv kommer att se ut. Jag både tror och hoppas att vi i framtiden nyttjar företag som dessa mycket mer än idag. Tänk om vi i en snar framtid kunde få helt fokusera på de arbetsuppgifter vi är bäst på och som berikar oss mest? Tänk om vi betalade andra för att göra allt runtomkring som inte är våra kärnuppgifter?

Själv har jag gått en bit på den vägen i det att jag anlitar min assistent Rebecka för alla uppgifter jag kan komma på. Men, än finns det mer att outsourca också för mig.

Har du anlitat ett conciergeföretag eller nyttjat en tjänst som Taskrabbit? Vad lät du dem göra? Vad gjorde det för skillnad för dig?

Berätta gärna i en kommentar nedan.

Bild av Robobobobo. Licensierad under Creative Commons-licens.

Kommentera

LP

LP skriver:

#1 - 2012-09-14, 03:30

Indien är ett utpräglat klassamhälle.

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.