Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

14 feb.

Skriv på papper - spara digitalt (blixtsnabbt)


Datum: 2013-02-14 16:35

”Du skriver i blocket, du siktar med app:en och vips har du noteringarna digitalt.”

När jag i höstas träffade Johanna Ragnartz, VD för Whitelines, och hon visade mig det pappersdigitala blocket + appen Whitelines Link blev jag mycket begeistrad. För mig innebar detta att jag kunde både möta min preferens för att skriva mötesnoteringar på papper och lätt få dem sparade i digital form.

Vitt är det nya mörkgrått

Stockholmsbaserade Whitelines grundades för drygt sju år sedan, ur designern Olof Hanssons idé om ett skrivblock med vita linjer istället för mörkgrå. Varför vita? Jo, med vita linjer blir vi inte lika distraherade av linjerna när vi läser texten på pappret, vilket helt enkelt gör läsningen skönare och mindre tröttande. Dessutom syns inte linjerna alls om vi skulle scanna in bladet.

Därför säljer Whitelines block, anteckningsböcker och almanackor i olika storlekar och varianter, men alla med vita linjer eller vita rutor.

Fysiskt blir digitalt

I höstas kom så den senaste produkten, Whitelines Link. Med Link-blocket och -appen gör du snabbt och lätt det antecknade digitalt och lätt undanstuvat.

Hur det fungerar beskrivs bäst i filmform:

Så använder jag Whitelines Link

När jag sitter i möte, vill jag helst föra mina noteringar på papper, eftersom jag upplever att en öppen laptop lätt blir en barriär gentemot den jag har mötet med. Samtidigt vill jag spara mina noteringar digitalt, så jag har dem backup:ade och portabla.

I slutet av mötet kryssar jag därför i mail-rutan, siktar med Whitelines Link-appen och mailar den digitala bilden till mig själv. Jag vill ha den till mailboxen, eftersom det kan hända att jag i noteringarna lagt in något jag ska göra, vilket jag vill processa till att göra-uppgifter så de inte blir kvarliggande i blocket någonstans.

På så sätt får jag det bästa av två världar.

Just nu får du rabatt

Mellan 18 februari och 3 mars får du som Strukturbloggen-läsare 20% rabatt på Whitelines Link-produkterna. Använd rabattkoden David89 när du betalar, så dras rabatten automatiskt.

Beställ blocken här. Ladda hem appen här. (I skrivande stund finns appen inte till Android.)