STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

19 Aug

Så skapar du epostregler i Mail, Outlook och Gmail


Datum: 2016-08-19 09:58 Kommentarer: 4 st

I det senaste avsnittet av strukturpodcasten Klart! berättar jag om en snitsig metod för att hantera mail vi får som kopia, så kallade cc:-mail.

Metoden (som jag för övrigt en klient till mig kommit på) inbegriper att man skapar regler i epost-programmet och i avsnittet lovar jag att posta länkar till instruktioner om hur man skapar regler i några vanliga epost-program här på Strukturbloggen.

Därför: Så här skapar du regler i Mail (OS X), Outlook och Gmail.

Klart!

Kommentera

Tobias Rosén

Tobias Rosén skriver:

#1 - 2016-08-29, 19:14

Hej!

Ett mycket bra tips med cc-regeln som jag implemeterade så fort tillfälle gavs att sitta ner en stund med finliret!
I outlook( windows desktop) så kan man redan i regeln sätta ett undantag om “body” innehåller “specific words” och bygga en lista med tex för och/eller efternamn, viktigt projekt eller vad man vill

Kör hårt
Tobias

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2016-08-30, 06:43

Tobias: Utmärkt! Då slipper vi en extra regel för just undantaget. Desto bättre.

Tack, Tobias!

//David

jesper silvanius

jesper silvanius skriver:

#3 - 2018-09-07, 07:24

Detta har jag gjort länge i outloock men i GMAIL verkar ju inte funktionen finnas. Här kan du ju endast skapa regler för vem det kommer ifrån och då skapa aktions.

Rätta mig om jag har fel

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#4 - 2018-09-10, 14:47

Jesper: Mycket riktigt finns det ingen cc:-ruta i filter-formuläret (dumt nog), men här beskrivs ett sätt att ändå göra en filtrering på om du blivit cc:ad: https://productforums.google.com/d/msg/gmail/gYOPIqptvSc/b_k6nModLXwJ

Tack för fråga!

//David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.