STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

29 Mar

Så ser du vilka pärmar du kan göra dig av med


Datum: 2012-03-29 12:00 Kommentarer: 0 st

Det är en sak att ha bestämt sig för att göra sig av med pärmar och papper som man inte längre behöver och det är en helt annan sak att veta vad man kan göra sig av med och inte.

För, tänk om vi slänger något som vi ändå skulle behöva?Visst, det är klart att vi kan gå igenom hela bokhyllan pärm för pärm, flik för flik och blad för blad, men när har vi egentligen tid att göra ett sådant grundligt “röj” annat än när vi skulle kunna vara lediga istället?Idag ska du få lära dig en enkel teknik för att utan ansträngning se vilket material du använder och vilket du med gott samvete kan slippa framöver.Vad är problemet?
Varför ens bry sig om att rensa?Jo, ju mindre bra-att-ha-material du har, desto lättare är det att hitta det du letar efter.
Ju mer onödigt och oanvänt bra-att-ha-material du har, desto svårare är det att hitta det som du verkligen behöver.

Gör så här

  1. Nu, vänd alla dina pärmar i bokhyllan upp och ner, så de står på det som tidigare var ovansidans kant. De står fortfarande instuckna i bokhyllan, men vända upp och ner. 
    Eller, om du föredrar något mindre drastiskt, mer diskret och mer praktiskt - sätt ett gummiband runt varje pärm.
  2. Nästa gång du använder en av dina pärmar, sätt tillbaka den rättvänd (eller ta av gummibandet, om du väljer den varianten).
  3. Vid samma tid som nu, fast nästa år, gör dig av med de pärmar som fortfarande står upp och ner eller som fortfarande har gummibandet på sig. D v s, arkivera eller släng de oanvända pärmarna.

 
De har du alltså inte rört på ett helt år.

Leta mindre

Gör du så här, kommer du lätt att se vad du använder och inte, utan att du behöver avsätta extra tid för det. Efter att du stuvat undan, hittar du mer det du behöver och har plats att fylla på med nytt material, utan att för den skull behöva köpa en bokhylla till.

Du får mer fri yta på ditt kontor, som du kan låta vara tom eller som du kan fylla med sånt som inspirerar dig.

Hur gör du?

Hur gör du för att inte ha kvar för mycket och för gammalt bra-att-ha-material?  Lämna gärna en kommentar för att berätta!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.