STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

27 Nov

Rött kort!


Datum: 2009-11-27 10:34 Kommentarer: 0 st

På tisdagens kurs i personlig effektivitet här i Göteborg, räckte plötsligt en av deltagarna upp handen och sade:

“Jag måste bara få berätta vad en kompis till mig gör för att hantera kollegor som kommer och ber honom ta en titt på något, precis när han behöver jobba ifred. Alltså, min kompis är fotbollstokig, så när någon kommer och stör, tar han fram sitt domar-kit och ger dem rött kort. Det verkar kanske brutalt, men alla känner ju honom och vet det där med fotbollen.”Ja, det kanske inte är att rekommendera i vilken organisation som helst, så där på uppstuds (även om jag tycker att det var ett kul exempel). Men, man kan också betrakta det som ett möjligt sätt att lätt signalera att man vill förbli ostörd, t ex om man sitter i ett känsligt telefonsamtal med kund. Andra sätt är att helt enkelt stänga dörren, eller tända “upptagen”-lampan, eller att ta på sig lurar (som Sofia tipsar om här).


Kommer du överens med dina kollegor om hur ni snabbt och lätt ska signalera “stör ej”, slipper ni många missförstånd och frustration.


Hur gör du? Kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.