STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

30 Apr

Olika färger för olika information


Datum: 2010-04-30 10:47 Kommentarer: 2 st

När jag för ett tag sedan höll öppen kurs i personlig effektivitet i Malmö, var en av deltagarna danska experten på självlett arbete Sanina Kürstein från företaget Sensio.

Hon hade hittat en lösning på behovet att så smidigt och snabbt som möjligt vaska ur det väsentliga ur ett möte man nyss haft. Där jag har löst problemet med mötesblocket “Som smort!”, har hon valt ett möjligen mer estetiskt sätt.

När hon är på möte, skriver hon noteringarna med flera olika färgpennor, där färgerna representerar vilken typ av information som där står. Kalla det för “taggning” om du vill.

Rubriken skrivs i grönt, idéer i rosa, verktyg i gult, uppgifter i ljusblått, citat i brunt et c.

Innebörden av varje färg framgår tydligt av en klisteretikett på själva pennasken.

Visst är det väl en smakfull lösning?
Jag har inte provat den själv, men jag föreställer mig att anteckningsbladen blir både vackert färgsprakande och lättolkade. Man ser liksom skogen trots alla träd, till skillnad från när man skriver “monokromt”.

Hur gör du för att snabbt och lätt hitta det väsentliga i dina mötesanteckningar?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera

Craxyknas

Craxyknas skriver:

#1 - 2010-05-05, 23:05

Så otroligt smart idé! Så länge man inte har för många färger så man alldeles blandar ihop kombinationerna för det har jag själv vart med om, haha ^^

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-05-07, 15:27

Craxyknas: Precis, man får se till att begränsa sig! :D

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.