STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

16 Jan

Nu har jag tänkt klart


Datum: 2011-01-16 22:18 Kommentarer: 0 st

Nu har jag valt mina ord för 2011.

Det här året tog det några dagar innan orden kändes på plats (och kanske har de inte satt sig riktigt än, ändå).

Men, här är de till slut. Stiernholm Consulting kommer under 2011 att präglas av:

  • Koncentration - Det blir allt tydligare för mig hur avgörande det är att kunna koncentrera mig för att jag ska få mycket gjort och njuta av det under tiden. För mig hänger koncentration starkt samman med prioritering. Jag arbetar som mest koncentrerat då jag är säker på att det jag gör just nu är det rätta att göra just nu och att allt annat får lov att vänta. Under 2011 är jag än mer noggrann med min prioritering, så jag också har tid med de inte särskilt brådskande, men ändock viktiga, uppgifterna.
  • Färre - Få saker stimulerar min inspiration just nu som tomma ytor, få distraktioner och minimalt med barlast. Jag njuter av att ta bort prylar, ljud och saker att komma ihåg. Under 2011 slänger jag, stänger jag ned, stänger jag av, tömmer jag, rensar jag bort - och får mer utrymme till det som jag vill koncentrera mig på nu.
  • Förenkla - Förra året var ett år av kraftig acceleration. För att fortsätta accelerera på ett hållbart sätt, behöver verksamhetens processer förenklas, i synnerhet i detaljerna. Under 2011 frågar jag mig så ofta jag kommer på “Hur skulle vi kunna göra det här enklare?” och “Behöver det här momentet verkligen göras, eller kan vi hitta en genväg?”.

Det här blir spännande.

Hur det går kommer visa sig i vilka ord jag väljer för 2012.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.