STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

16 Jan

De oumbärliga hängmapparna


Datum: 2011-01-16 22:36 Kommentarer: 0 st

När jag strax före jul skrev i veckobrevet Klart! om att det inte räcker att bara göra ett jätteröj då och då för att hålla våra arbetsytor fria från bråte som distraherar oss, hörde Gun-Britt Karlsson av sig.

Angående att hålla skrivbordet rent, skriver hon:

“Utan mina hängmappar skulle det inte fungera. Jag har mappar märkta med måndag - fredag, januari - december, väntar och diverse kom-i-håg.

I dessa hängmappar använder jag mig av plastfickor som jag märker med typ, protokoll att justera, nästa styrelsemöte, kongress, julgransplundring eller vad det nu kan vara. Sen lägger jag plastfickorna i rätt hängmapp och när aktiviteten är klar så arkiveras det i pärmar och mappen återanvänds till nästa gång det är samma aktivitet. Oftast återkommer de månadsvis eller årsvis. Är det en engångsaktivitet så tömmer jag bara och återanvänder plastmappen till någon annan aktivitet.


Detta system fungerar fantastiskt för mig och har gjort så i flera år. Jag har alltid ett tomt skrivbord när jag går hem. Skönt att komma till på morgonen och plocka upp dagens mapp och jobba vidare.”

Ett utmärkt tips, tycker jag.

Det Gun-Britt beskriver liknar vad jag brukar kalla en “tickler file”, men mappindelningen skiljer sig litet. Jag tycker att det är smart att hon buntat ihop sina papper i “projektmappar” och att hon förvarar dem i den mapp som representerar det tillfälle då hon ska jobba med dem härnäst.

Hur gör du?

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.