STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

31 Dec

Årsskiften och jag


Datum: 2010-12-31 09:54 Kommentarer: 2 st

Idag tar detta år slut och imorgon börjar det nya.

När mitt tempo är högt i arbetsperioderna under året, tycker jag om att konkretisera och definiera mina projekt och nästa steg i detalj. När jag som nu är ledig och vilar, vill jag koppla av också från det. Nu är jag tämligen overksam och alla intryck som yrt omkring under hösten sjunker till botten och sikten klarnar.

Årsskiften fascinerar mig. De är en mänsklig konstruktion och samtidigt faller det sig för mig naturligt att en gång om året titta bakåt och framåt på ett riktigt övergripande plan.

Förra året formulerade jag tre nyckelord för mig och min verksamhet i 2010. Nyckelorden har jag haft affischerade på kontoret och jag har ofta blivit påmind om dem. De har hjälpt mig avgöra vad som är viktigt och vad jag ska satsa på. De har varit så värdefulla för mig att jag vill formulera tre nya ord, för 2011.

Jag vet att vi i vårt nyårsfestsällskap ikväll kommer att samtala om det kommande året och jag tror att det än mer kommer att klarna för mig då, så jag vill inte spika de tre orden redan nu.

Men, vad jag har på känn är att de kommer att handla om att skala av, ta bort, koncentrera, kassera, delegera och specialisera. (Kanske dristar jag mig till att slänga in ett “musicera” också. Vi får se.)

Jag återkommer i frågan.

Till dess önskar jag dig och alla andra strukturbloggläsare ett gott nytt år!

Kommentera

Hanna

Hanna skriver:

#1 - 2010-12-31, 12:25

Intressant skrivet! Jag har både blickat tillbaka över 2010 för att ta med mig guldkornen, och lagt upp en plan för första halvåret 2011. Det känns bra. Nu har jag även tre nyckelord, tog dom första som kom till mig: Fokus, luft och njutning.

David

David skriver:

#2 - 2011-01-01, 22:27

Hanna: Bra gjort! Jag tycker om dina nyckelord; de har olika karaktär, men hänger ändå naturligt samman. “Fokus” är för mig ett intensivt ord, “luft” är det friska att varva fokuset med och “njutning” är själva resultatet av de första två. Härligt.

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.