STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

29 Nov

Nionde avsnittet av frågespalten "Strukthur?": Var spara idéer?


Datum: 2013-11-29 09:55 Kommentarer: 2 st

Var kan vi göra av briljanta idéer som inte kan genomföras nu? Det är ju så synd om de försvinner, eftersom de säkert är värdefulla för såväl oss själva som för verksamheten. Samtidigt är de ofta lätta att glömma bort.

Jag ger i detta nionde Strukthur?-avsnitt sex tips på ställen där vi kan ha våra idéer i tryggt förvar, varav inte ett enda är en app.


Har du en strukturfråga till mig? Maila mig eller kommentera nedan!

Tidigare avsnitt finner du här.

P S Om du hellre skulle velat haft tips på bra digitala verktyg där du kan spara undan idéer, vill jag slå ett slag för Evernote och för Mindmeister, till exempel.

Kommentera

Lisa

Lisa skriver:

#1 - 2013-12-03, 10:49

Hej! Tack för bra tips om idésparande. Tvättlinan tror jag passar mig bäst. Jag undrar om du har något förslag på hur man kan lösa mitt största strukturproblem: Jag gillar ett visst mått av struktur och mår bra av det, men det gör inte min man. Han känner sig instängd och uttråkad och blir stressad och apatisk av kalendrar, klockor, scheman etc. Samtidigt har vi en massa saker i våra liv som måste ha struktur för att fungera bra. Jag har inte lust att sitta och skriva “Att göra”-listor åt någon annan, men vill inte heller behöva göra allt själv (du är ju så bra på det där, älskling!)Hur gör man för att få kaos och struktur att fungera ihop i samma “organisation”?

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2013-12-12, 22:24

Lisa: Hej och tack för din fråga! Det är en väldigt intressant sådan. Att skapa struktur för någon som inte är så positivt inställd till det själv är en utmaning och frågan är om vi ens ska ge oss på det om den andra personen är motvillig. Som jag ser det, behöver den andra själv vilja förbättra det som ska fungera tillsammans genom någon slags strukturlösning och då får vi gå varsamt tillväga. Om jag var du, skulle jag välja ett område, en situation eller ett behov där det är helt uppenbart för er båda att det inte fungerar optimalt. Det får gärna vara något ni “stör er på”. Slå era kloka huvuden ihop och hitta på en struktur-lösning eller ett struktur-verktyg som verkligen hjälper er med just detta (och ingenting annat; gör det avgränsat). Sök efter en form eller ett estetiskt uttryck som i synnerhet den avogt inställde finner tilltalande och inte så “strukturtråkigt”. Kanske kan ni på så sätt få en god erfarenhet av hur ni kan hitta ett struktursätt som passar just er “organisation”. På så vis är risken mindre att den som inte har så goda erfarenheter av struktur upplever sig inträngd i en trång, tråkig låda.

Kanske kan det va’ nå‘t.

David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.