STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

16 Oct

Mina två favorit-knep för att komma igång


Datum: 2014-10-16 09:11 Kommentarer: 0 st

Har du lätt för att skjuta upp den sortens uppgifter du vet med dig att du "borde" göra nu eller rent av för ett tag sedan? Visst är det svårt att komma igång ibland?

Vi drar oss för det och undviker uppgiften så mycket vi kan. Men, inte är det skönt. Längst bak i huvudet tänker vi ändå hårda tankar om oss för att vi ännu inte kommit igång med det där som behöver bli klart.

Tänk om vi i dessa situationer snabbt kunde ta till ett knep, en metod som fick oss att rivstarta utan att behöva gruva oss så länge? Då skulle vi bli mindre sena och istället ha gott om tid för att få till den där extra touchen som gör så mycket nytta.

Två olika slags startkablar
Låt mig dela med mig av mina två bästa sätt att komma igång när en av mina uppgifter gått i stå (eller inte ens startat).

  1. Sätt dig och jobba med det du skjutit upp, men bara för en kort stund, t ex tio minuter. Tillåt dig sedan en kort rast. Ta tio minuter igen och sedan en kort rast. Upprepa till dess du verkligen är igång. När du vet att du bara behöver stå ut i tio minuter, känns det mer uthärdligt.

  2. Tillåt dig att låta en huvudtömning vara det första steget. Om du bara behöver skriva eller skissa ned det som du ändå har i huvudet när det gäller uppgiften i fråga, blir inte tröskeln att komma igång så hög. Du behöver ju inte pressa ur dig något nytt, utan bara dokumentera det som redan snurrar runt där inne i huvudet.

Att göra eller inte göra... är inte längre ett problem
Om du tar till ett av dig beprövat knep för att direkt komma igång istället för att skjuta upp sådant som du både har tid och möjlighet att göra idag, kommer du att få mer tid till ditt förfogande för att slutföra uppgifterna. Är du som jag, känner du dig lättare till mods, eftersom du inte tyngs av att om och om igen tänka på uppgifterna du "borde" göra, men som du inte gör (nu, men istället sedan (förmodligen)). Du förverkligar snabbare dina idéer och du kommer snabbare tillbaka till dem som väntar på ett svar från dig.

Hur gör du?
Vad är ditt bästa knep för att komma igång när du är trögstartad? Berätta gärna i en kommentar hur du gör för att komma igång.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.