STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

06 Feb

Min räddare i en specifik nöd i en särskild situation


Datum: 2013-02-06 11:24 Kommentarer: 2 st

Det var säkert ett par år sedan som jag köpte två pyttesmå Moleskine-anteckningsböcker som jag sedan knappt använt alls. De har legat i en låda.

En interimslösning som blir permanent

Men, i januari tog min mer robusta anteckningsbok slut och för att inte vara utan bok i väntan på en ny, lade jag en av de nästan bortglömda i väskan. Jag har alltid en anteckningsbok med mig, att tänka fritt i och skriva idéer som är extra flyktiga.

Idag, för en stund sedan, gick det upp för mig hur helt perfekt just den där, hittills nästan oanvända, boken är för ett enda ändamål. När jag flyger tänker jag bra och jag läser gärna en bok i väntan på att vi ska lyfta. Och, då är det ofta som jag får idéer - i synnerhet om ett strukturtips att skriva till mitt veckobrev. Eftersom jag är tankspridd till naturen, vill jag fånga det ögonblick av klarhet kring texten jag har just då. Problemet är att ”Fasten seatbelts”-lampan lyser. Jag får inte slå på telefonen och inte heller öppna datorn.

Lättfångad i flykten

Anteckningsboken i ”extra small”-format är min räddare. Den får jag skriva i närsomhelst också för nitisk kabinpersonal. Dessutom upptäckte jag idag att varje blad är perforerat, så när idén är fångad, river jag av bladet och lägger i min portabla inkorg. På så vis är jag säker på att jag får med mig idén (och renskrivandet av den) istället för att den blir liggande och bortglömd i någon anteckningsbok någonstans i väskan.

Suverän på en enda sak

Den fyller mitt behov perfekt i just den där situationen. Jag slipper känna mig stressad över att kanske glömma av den och jag behöver inte formulera om det som för tillfället är kristallklart för mig.

De pyttesmå böckerna kan du beställa hos Moleskine.

Nej, jag har inte provision. Jag tycker bara om dem.

Kommentera

Ann

Ann skriver:

#1 - 2013-02-11, 11:08

Hej!
Mycket bra tips! T.G.R har billigare annteckningsböcker i samma storlek och lika bra. Fast de finns kanske inte i hela landet?
Nyfiken på vad din “portabla inkorg” är för något?
“Sol på skrivbordet”

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2013-02-14, 12:33

Hej Ann!

Trevligt! Tack för tips om TGR. Det ser ut som att de öppnar en butik här i Göteborg (åtminstone) under februari. Min portabla inkorg är där jag lägger kvitton och annat när jag reser, så jag lätt kan ta hand om dem när jag är åter på kontoret. Jag skrev några rader om den här: http://www.stiernholm.com/blogg/var-lade-jag-det-dar-kvittot/

/David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.