STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

28 Aug

Med märkpennan i högsta hugg


Datum: 2013-08-28 13:12 Kommentarer: 0 st

Så var då sommaren slut - åtminstone enligt kalendern. Jag är i och med den här veckan helt tillbaka i arbete, men naturligtvis kommer jag att snika till mig ett och annat morgondopp så länge badtemperaturen är behaglig.

Plötslig & oväntad inspiration

För någon vecka sedan blev jag mer inspirerad än jag blivit någon gång det senaste året. Gizmodo har besökt filmaren Casey Neistat och gjort tre korta videos där han visar sin studio och kontor.

Sällan har jag sett en så optimerad arbetsplats; dessutom utformad på ett så personligt och charmerande “hemmagjort” sätt. Framförallt föll jag för hur Neistat testat sig fram till den bästa platsen för varje verktyg och sak som han behöver i sitt arbete. Varje sak har sin plats och det finns en plats för varje sak.

Aldrig mer leta

Jag förmodar att hans tanke är att “när jag behöver det, finns det där”. Det tilltalas jag oerhört av. Jag skulle vilja kunna bildligen flanera genom mina dagar under det att jag tänker på vad som råkar uppta mig för ögonblicket och när jag behöver något eller när jag behöver göra något, ska jag bli påmind vad jag ska göra och serverad det jag behöver när jag ska göra det, helst med automatik. För mig är Neistats studio och kontor ett steg i den riktningen.

Så, du kan ge dig på att jag börjat optimera sakplaceringar hemma och på kontoret de senaste dagarna, med bunt- och kardborreband i fickan och märkpennan i högsta hugg.

Filmerna ser du här nedan. Jag rekommenderar dem varmt.

 

GIZMODO - The Wildly Functional Studio of Video Wizard Casey Neistat, Part 1 from Gizmodo on Vimeo.

GIZMODO: The Wildly Functional Studio of Casey Neistat, Part 2 from Gizmodo on Vimeo.

GIZMODO - The Wildly Functional Studio of Video Wizard Casey Neistat from Gizmodo on Vimeo.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.