Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

08 apr.

Läsartips om mailhantering


Datum: 2011-04-08 12:06

När jag för några veckor sedan i mitt veckobrev Klart! skrev om vådan av att ha en gräddfil för mailen, hörde flera läsare av sig och delade med sig av sina bästa tips när det gäller mailhantering. Här är ett urval:

Åke Isacsson på Nöjdkund Sverige i Leksand skriver:

“Här är mina tips:
Jag har stängt av min ”notifiering” i aktivitetsfältet. På så sätt blir jag inte störd och nyfiken på vad det var för mail som kommer. Jag läser istället mailen emellan uppgifterna jag har att göra.

Mitt bästa tips är faktiskt att färga mailboxen och det är ju enkelt. Mail som bara är till mig blir blå, mail där jag är en av flera mottagare blir gröna, mail där jag är kopierad blir grå. I och med det kan jag ta dom blå mailen direkt för dom förväntar sig ett svar, dom gröna kanske löser sig själva eftersom nån annan svarar innan och där jag är kopierad läser jag när jag har tid.”

Ulla-Lisa Thordén på Republic Consulting i Göteborg skriver:

“Apropå dagens utomordentliga brev om inboxen, kan jag tipsa om att jag färglägger mailen som ska åtgärdas och är viktiga med gult. Syns direkt. Funkar bra, för övrigt åker saker in i mappar där de hör hemma. Oftast… .)”

Per Gottfridsson skriver:

“Hej David,

Tack för alla dina smarta tips. När det gäller mail brukar jag försöka hålla inkorgen så tom som möjligt. Jag sparar de flesta mail, men i olika undermappar till inkorgen. De som jag lämnar kvar i inkorgen är bara de som ska göras något med, d v s besvaras eller läsas. Jag sätter också ”flaggor” efter tidsprioritet för uppföljning på de mail som ska åtgärdas längre fram vilket gör att de då hamnar i Todo-listan. Därefter flyttar jag mailet till lämplig undermapp.”

Tack för att ni delade med er!