STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

21 Aug

Kloka idéer om ärenderader från Klart!-läsarna


Datum: 2014-08-21 11:22 Kommentarer: 0 st

Förra måndagens utgåva av mitt veckobrev "Klart!" handlade om vad vi tjänar på att skriva tydliga ärenderader när vi skickar mail. I slutet av brevet bad jag som vanligt mina läsare att dela med sig av sina smarta sätt att använda ärenderaden.

Jag fick många mail! Och, alla hade de mycket genomtänkta ärenderader på ett alldeles föredömligt vis.

Här är ett axplock av vad läsarna delade med sig av:

  • Pontus slog ett slag för att skriva korta mail med text endast i ärenderaden, t ex: “Kan du maila mig XXX tack! /Pontus”. Han underströk vikten av att avsluta ärenderaden med “/namn”, som en signal att “detta var allt”.
  • Kristina berättade att hon också skriver med mötestiderna i ärenderaden när hon mailar om möten, eftersom chansen då är större att mottagaren uppfattar tiden om kommer till mötet.
  • Tomas mailade mig och sade att han skriver själva mailet först och ärenderaden sist. På så vis kan han sammanfatta mailet mer konkret i ärenderaden, nu när det är tveklöst vad mailet kom att handla om.
  • Tom brukar “tag:a” mailet genom att inleda ärenderaden med projektnamnet inom hakparenteser, t ex “[Acme] - Feedback på utkast önskas”. På så vis är det lätt för mottagaren att skapa automatiska regler i mailprogrammet som gör det den vill med mailet. Dessutom varnade han för att starta en ny mailkonversation genom att svara på det sista mailet i en gammal och ändra ärenderaden, eftersom vissa mailprogram ändå uppfattar det nya mailet som en fortsättning på den gamla konversationen och felaktigt “klumpar ihop” det ena med det andra - något jag inte var medveten om.

Tusen tack om du är en av dem som mailade mig med dina tips. Jag uppskattar det mycket!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.