STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

31 Mar

Kan man få saker att hända genom att vara passiv?


Datum: 2010-03-31 11:50 Kommentarer: 2 st

Jag har just kommit åter från ett möte med en person som jag hoppas blir min kund.

I vårt samtal kom vi in på det fenomen att den som vill förhindra och motverka en förändring i en organisation kan göra det genom att vara helt passiv; i synnerhet om han eller hon har en nyckelposition.

På så sätt skulle man kunna säga att passivitet är ett kraftfullt styrverktyg. Genom att vara passiv kan man få saker att inte hända.

Men, vad händer om vi vänder på det?

Tänk om passivitet kunde vara ett kraftfullt styrverktyg när man vill att något ska hända. Visst skulle det vara den ultimata effektiviteten?

Alltså, att få stor effekt genom att göra ingenting.

Hur skulle det kunna se ut?
Vad skulle vara ett exempel på det?
Hur gjorde du när du fick mycket gjort genom att inte göra något?

Kommentera!

Kommentera

Vida

Vida skriver:

#1 - 2010-06-02, 14:57

Jag fick mycket att hända genom att inte göra något alls när jag jobbade i projekt där jag var den enda som jobbade. Jag fick helt enkelt folk att vakna genom att “strejka”. Nu fick jag det gratis genom att min strejk egentligen bestod av en föräldraledighet, och hade jag inte varit föräldraledig hade jag säkert suttit än idag och möjliggjort de andras negativa sitta-på-arslet-beteenden, men likväl - ett ickeagerande som gav resultat. All typ av strejk borde ju falla under den kategorin.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-06-07, 08:00

Vida,

Ja, är väl definitivt ett kraftfullt verktyg att ta till i rätt situation för att få saker att hända (eller få andra att göra något).

Fint att det lyckades så väl i ditt projekt. Jag hoppas arbetsfördelningen blev jämnare sedan.

David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.