STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

03 Apr

Kan det bli för mycket av det goda?


Datum: 2017-04-03 16:00 Kommentarer: 0 st

I en intervju häromdagen fick jag frågan "Är det inte risk att man strukturerar för mycket?". Jag förstår farhågan. Frågan är berättigad och jag får den då och då.

Det går att missbruka vad som helst. Hypotetiskt skulle vi kunna ta körkort och bli så förtjusta i att köra bil att vi bara kör och kör så det till slut går ut över våra relationer till familj och vänner. Men, sådant ser vi sällan (eller aldrig) hända.

En enda på många år
Jag har knappast heller träffat någon som strukturerat sitt arbete för mycket. Möjligen kan jag dra mig till minnes någon enda, som rutinmässigt skrev ut digitalt material i flera exemplar och etiketterade och sorterade i ett omständigt fysiskt system. Men, det är som sagt en enda.

Snarare brukar det vara bristen på struktur som gör att vi får mindre tid än vi skulle önska till det som är viktigt. Vi letar, vi missar, vi felprioriterar, vi dubbelarbetar. Hos nästan alla mina kunder och adepter behövs det mer struktur snarare än mindre.

Glöm sådana tankar
Så, om du befarar att du skulle överstrukturera om du skapar bättre struktur, tänk om. Ge dig hän i att förenkla din jobbvardag och om du skulle tveka, testa det nya ändå. Du kan alltid sluta med det du börjat med om du märker att det kostar mer än det smakar.

Vill du vara på den säkra sidan när det gäller några områden där vi kan strukturera, rannsaka nu dig själv:

  • sätter du kategorier eller tag:ar du sedan inte använder?

  • dubbelsparar du något för säkerhets skull när det egentligen inte är nödvändigt?

  • har dina möten fått så fast och tvingande struktur att det inte alls finns något utrymme för spontanitet?

  • har du förlorat glädjen i någon arbetsuppgift för att du låst in dig själv i en för trång mall?

Då är det läge att lägga någon strukturdetalj åt sidan, men se till att det gått ett tag sedan du infört den, för liksom fina skor behöver gås in, kan ny struktur skava i början.

Ge dig hän
Om du djärvt inför nya strukturvanor istället för att avvakta till följd av att du befarar att de skulle hämma dig, får du mer och oftare uppleva strukturens goda effekter. Ditt jobb löper smidigare, du får längre framförhållning, mer tid till de viktigaste uppgifterna och mycket mer. Det är värt risken.

Vad avvaktar du med?
Är det någon strukturförändring du vill göra, men avvaktar med? Berätta i en kommentar nedan. 

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.