STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

17 Dec

Julens bästa lucka


Datum: 2019-12-17 07:28 Kommentarer: 2 st

Nu är det snart jul igen och med det följer för de flesta av oss åtminstone några dagars ledighet. Om inte annat, är det mer tunnsått med gemensamma aktiviteter, sammankomster, möten och konferenser de närmaste veckorna. det ger oss lite respit.

Om arbetsveckorna annars ligger kloss an och vi jobbar runt, runt, runt, får vi nu en naturlig lucka. Den kan vi nyttja smart för att öka vår framförhållning under nästa år.

Tittar vi nu framåt på vad som kommer hända 2020, kan vi tidigare komma igång med sådant vi tidigare gjort fem i tolv eller så sent som i sista sekunden.

Lugnt och metodiskt
Med större framförhållning slipper vi "slänga ihop nå't", utan kan leverera det vi gör med högre kvalitet och med färre fel. Är vi ute i god tid, behöver vi inte stressa så mycket och jobbtillvaron blir en smula skönare.

Gör så här

 1. Gå igenom din kalender för 2020 och lägg märke till vad som redan är inbokat.

 2. Så fort du kommer på att något behöver göras inför något som ska hända, lägg in en att göra-uppgift på din lista och ange att den ska aktiveras (bli synlig) eller förfalla på ett datum som är, för dig, i god tid i förväg. Det kan till exempel vara att du ska:
  • börja jobba på något
  • stämma av med någon
  • boka något
  • be någon annan att börja jobba med något

 3. Bra! Nu har du gillrat åtminstone de här aktiviteterna så du blir påmind tidigt om att redan då göra något du sedan är glad att ha gjort. Du kommer att tacka dig själv för framförhållningen.

Gå ett enklare nytt år till mötes
Om du tar vara på julens naturliga lucka och skaffar framförhållning, blir ditt 2020 ett uns mindre stressigt än 2019 varit. Du hinner lyfta blicken och får mer tid till det som är viktigt. Tro mig, det är värt besväret.

Hur gör du?
Hur gör du för att planera nästa år på ett sätt som ger dig god framförhållning? Dela med dig av dina tankar i en kommentar. 

Kommentera

Per Erik Ottosson

Per Erik Ottosson skriver:

#1 - 2019-12-18, 10:57

Hej! Jag har två årshjul igång varje år, det ena gäller för innevarande år och den andra för kommande år. I den för kommande år fyller jag på när det dyker upp något som gäller för kommande år. På så sätt blir det inte så betungande när jag skall göra min årsplanering. Funkar bra för mig…

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2020-01-27, 09:48

Per Erik: Tack, det låter strålande. Då gör du nästa års planering så smått löpande under innevarande år. Underlättande!

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.