Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

06 okt.

Jaha, då hamnade jag i flow.


Datum: 2010-10-06 16:45
Flow-bord


Så här ser mitt skrivbord ut just i dessa dagar. Härom morgonen hände det där som händer mig (och säkert också dig) ibland; jag vaknar och har en klaffande tanke som jag bara måste få ner på papper. Att det var lördagmorgon och idén ifråga jobbrelaterad kunde inte hjälpas. I dessa lägen är det bråttom.

Jag tog ett blankt blad och en penna och började rita ner det där som stod klart för mig i huvudet. En kvart senare såg det alltså ut så där.

Två föreläsningar och ett verktyg blev det.

Det är när sån’t här händer som jag känner mig som allra mest effektiv. Hade jag inte fångat den första idén i flykten, tror jag att jag hade haft svårare att forcera fram de andra också. Så för min del, när en idé växer till i mitt sinne, är det bara att snabbt som attan fatta pennan och dokumentera. Föreläsningsflödena (som i detta fallet) föder sig själva och jag sparar de många timmars vridande och vändande jag annars skulle vara hänvisad till.

Föreläsningarna som tog form var dels en jag håller imorgon, då det ska handla om struktur vid mål- och perspektivträngsel, dels ett avsnitt av mitt och Navid Modiris “Bli en görare”-seminarium som har premiär nästa vecka. Verktyget är för att göra en “kanalkartläggning”, som hjälper oss skapa ett smidigt flöde av information från alla möjliga håll till en enda destination hos oss.

Hur gör du för att försätta dig i flow när du behöver det?

(För mig gjorde en god natts sömn utan vaknande tvillingar susen.)

Kommentera gärna nedan.