STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

16 Apr

Jag vill träffa dig på Sharea


Datum: 2010-04-16 10:53 Kommentarer: 4 st

Har du också saknat en fysisk plats där människor fritt delar med sig av kunskap, kreativitet och inspiration?

Det har Navid Modiri och jag också. Därför har vi tagit initiativet till Sharea (en kombination av orden share och area), som är precis en sådan plats.

Fredagen den 21 maj skapar vi – tillsammans med många, många andra – världens första Sharea på Världskulturmuseet i Göteborg. Jag hoppas få se också dig där.

Vem du än är

Sharea är öppet för alla: privatpersoner, företag, organisationer och institutioner. Tanken är att skapa ett forum för människor att mötas över generationsgränser, intresseområden och yrkesroller.

–Vi vill också hitta nya sätt att se på spridning av kunskap och kreativitet, säger Navid Modiri. Och alla kan delta, oavsett ekonomiska resurser.

Det är nämligen gratis att komma till Sharea, men det är på sätt och vis dyrt att vara med. Så här är det, förstår du:

Själva inträdesbiljetten är det innehåll som var och en bidrar med. Det kostar med andra ord en hel del att vara med, men inte i pengar. Istället bjuder deltagarna på den kunskap som de samlat på sig under lång tid. Priset för att få ta del av den kunskapen är modet att visa upp sig och stå för något. Vi väljer att inte värdera vad varje kunskap är värd, utan ser det som att den som bjuder på sig själv och sina hjärtefrågor, bjuder på något ovärderligt.

Filmen om Sharea

På Sharea Göteborg 2010 får besökarna ta del av – och bidra med – föreläsningar, workshops, miniutställningar, framträdanden, uppvisningar, konstverk, installationer, demonstrationer eller någonting annat som de känner för. I denna vecka öppnar anmälningsformuläret på www.sharea.se.

– I arbetet med Sharea har vi inspirerats av Pecha Kucha, TED, Burning Man, Open Space och andra fenomen och strömningar, säger Navid Modiri. Alla dessa har en tanke gemensamt: kunskap, idéer och kreativitet växer om vi delar den med andra. Och det är i korsningarna och det oväntade som de mest spännande idéer föds. Sharea skapar de korsningarna – och sammanför människor som garanterat har något att dela med sig av. Det kan bli magiskt!

Vill du vara med på Sharea?

Anmäl dig direkt på www.sharea.se

Varmt välkommen!

Följ Sharea på Twitter och Facebook

På Twitter heter vi @Sharea2010. På Facebook finns en fan page.

Kommentera

Martin Lindeskog

Martin Lindeskog skriver:

#1 - 2010-04-17, 14:04

David,

Jag har nu anmält mig till Sharea! Ni har valt ett fyndigt namn! Jag vill ha en diskussion om “den tredje platsen”.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-04-17, 18:20

Martin: Du är så välkommen. Ser fram emot att delta i din diskussion! Om du vill, bjud in andra som du skulle vilja lära dig något av, så också de anmäler sig till Sharea. Vi ses den 21 maj, om inte förr.

Callisto

Callisto skriver:

#3 - 2010-04-19, 14:17

Nu har jag också anmält mig. Låter jättespännande och som ett underbart sätt att träffa andra och ta del av vad som händer omkring.

Jag vill hålla en workshop i att få tummen ur och göra det man drömt om. Har en del spännande tips och tricks för det.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#4 - 2010-04-19, 15:24

Callisto: Strålande. Kul att du vill vara med. Det ska bli spännande att höra om dina tips och tricks!

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.