STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

05 May

Idag skriver jag om att säga nej


Datum: 2010-05-05 12:32 Kommentarer: 3 st

Just nu, idag, skriver jag om konsten att säga nej med gott samvete.

Jag möter många som skulle vilja “bli bättre på att säga nej”.

För mig handlar det helt och hållet om att ha en tydlig riktning, om att veta vad vi har för mål i verksamheten och vad som är viktigt för mig själv, i mitt eget liv. Det är först när jag har det klart för mig som jag kan ta ställning till om jag ska tacka ja eller nej när någon ber mig om något, t ex.

Men, jag sitter ju inte inne med hela sanningen.

Så, jag vänder mig till dig. Hur gör du för att säga nej med gott samvete?

Kommentera nedan. Jag är nyfiken.

Kommentera

evalotta Stiernholm

evalotta Stiernholm skriver:

#1 - 2010-05-05, 16:05

Som du; fokuserar på vad som är viktigt i mitt liv och - säger ja till det. Då blir nejet enbart en konsekvens av mitt ja. Det är en värdefull hjälp att fokusera på sitt ja, då blir det lätt att tacka nej till det andra.

Craxyknas

Craxyknas skriver:

#2 - 2010-05-06, 01:41

Jag har insett att alla mår bäst av att jag tänker på mig själv ibland när det behövs. Det är varken kul för mig eller shysst mot min nästa om jag tackar ja till något som jag egentligen inte orkar med eller vill göra.

Och så brukar jag tänka att livet inte tar slut bara för att jag missar en grej någon dag. Dagarna fortsätter och jag är ännu ung och kan gott och väl skjuta fram det tills senare om det behövs, för tiden räcker verkligen till (om kalendern talar mot detta kan man räkna i år istället, för att få längre tidsperiod smile

Hoppas mina tips kunde hjälpa och lycka till med skrivandet!

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#3 - 2010-05-07, 15:26

Evalotta och Craxyknas: Så sant. Tack ni bägge!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.