STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

07 May

Blir du glad av att få ett mail till?


Datum: 2010-05-07 10:35 Kommentarer: 2 st

Jag lade just på luren efter att ha haft telefonuppföljning med en kund som just nu genomgår mitt program “Enmans-sessioner om personlig effektivitet”.

Han har lärt sig att processa mailen när de kommer, d v s direkt avgöra om mailet innebär en att-göra-uppgift, om det behöver sparas eller om det kan slängas. Detta har gjort att han nu arbetat utifrån en tom mailbox varje dag i en knapp månads tid.

Han sade:

“Nu blir jag nästan glad när det kommer ett mail!”

Tänk, vilken skillnad. Förut var mailen ett stressmoment, nu är det en glädjekälla.

Hur är det för dig?
Blir du glad av att få ett mail?
Hur har du gjort för att kunna känna så?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera

Carita Holmberg

Carita Holmberg skriver:

#1 - 2010-05-07, 15:58

Jag försöker hantera de mail som behöver hanteras, skriva in uppgifter i att-göra-listor, spara dokument på min egen disk osv. sen låter jag dem ligga kvar i inkorgen och ser dem som ett arkiv. De stör mig inte så mycket men kanske att det skulle vara skönt med en helt tom inkorg. Men jag vill gärna kunna gå tillbaka och se vad som skrevs i en viss fråga och vill därför inte radera mailen. Hur sparar man mailen på ett smart sätt. Att kopiera och klistra in texten i ett dokument verkar inte vettigt. Var gör man av dem?
Och hur gör man med de mail som är en del i en diskussion? De vill jag inte gärna kasta förrän kanske senare, ibland kan den diskussionen vara underlag för beslut.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-05-10, 16:26

Carita: Förslagsvis skapar du helt enkelt en undermapp i inboxen, där du sparar de mail du vill ha kvar, som kan vara bra att ha. När jag talar om “tom mailbox” menar jag tom på “lösa” mail som ligger kvar. Att ha sparade mail i mappar är inga problem, så länge du vet att du inte behöver bevaka dem, d v s som du är säker på att de inte innehåller odefinierade att-göra-uppgifter. Om du kan vila i att de ligger där i väntan på att du eventuellt behöver dem någongång, får du skörda frukterna av den tomma mailboxen. När det gäller konversationer som behöver ligga kvar en kortare tid, har jag kunder som skapat en “tremånadersmapp” som de tömmer underifrån en gång i månaden, en månad i taget. Det blir som en temporär lagringsplats. /David

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.