STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

10 Jul

Hur struktur förändrat min framtid


Datum: 2013-07-10 12:00 Kommentarer: 0 st

Jag tror att jag var en typisk entreprenör. Många bollar i luften, ständigt på väg någonstans och hundratals osorterade tankar i huvudet. Mina företag gick helt okej, men jag kände att det måste finnas ett bättre sätt att driva bolag.

Därför startade jag och Therese Albrechtson Academy of Excellence 2010. Academy of Excellence är numera landets kanske främsta tillväxtprogram för företag som vill växa, och vi insåg tidigt att "struktur & effektivitet" hade en given plats bland de tillväxtnycklar som är avgörande för bolags framgång. Vi tillfrågade till och med 75 mycket framgångsrika svenska entreprenörer om vad som krävs för att växa, och det visade sig att ordning och reda stod högt på listan.

Därför anlitade vi David Stiernholm som föreläsare på Academy of Excellence. Och det har förändrat mycket för mig – och för väldigt många andra entreprenörer med samma "många bollar i luften-problematik" som jag hade tidigare.

Idag är jag – minst – fem timmar mer effektiv varje vecka än jag var då. Jag fokuserar bättre, försöker göra en sak i taget, automatiserar och delegerar på ett nytt sätt och inte minst, jag har skapat strukturer för en effektiv vardag. Bonusen: jag mår bättre och är mycket mindre stressad.

För dig som fortfarande är osorterad och bollar med allt för många bollar. Gör något av följande:

  1. Lär dig av David Stiernholm, han är bäst i landet på det han gör.
  2. Läs David Allen och Timothy Ferriss böcker.
  3. Läs strukturbloggen på mittföretag.com eller gå Academy of Excellence (om du är företagsledare).

Dessa tre punkter kan göra ditt liv mycket mer njutningsfullt. Det förändrade i alla fall mitt.

- Gustaf Oscarson


Gustaf Oscarson är entreprenör och författare. Han driver fyra bolag i tillväxt, bland annat "Mitt Företag-konceptet" med sajten mittföretag.com (som årligen besöks av 100 000-tals företagare) och Academy of Excellence, som är Sveriges kanske främsta tillväxtprogram. han är författare till flera böcker, bland annat storsäljaren Mind Your Own Business.

 

Gustaf är en av 2013 års sommarbloggare på Strukturbloggen. I år har vi valt ut en handfull personer vi tycker har särskilt intressanta tankar när det gäller struktur. Du hittar alla sommarbloggares inlägg här.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.