STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

03 Jul

En vardag i strukturens tecken


Datum: 2013-07-03 12:00 Kommentarer: 0 st

Istället för ett regelrätt blogginlägg med tre tips om hur man kan bli mer strukturerad tänkte jag låta dig följa med mig under en dag. Jag vill nämligen själv läsa fler berättelser om hur andras vanliga vardag ser ut.

Det ger mig ofta inspiration och tips på hur struktur kan vara en naturlig del av en helt vanlig dag.

6:45 - Alarmet ringer. Jag trycker på snooze snabbt som attan. Efter att ha snoozat en stund så vaknar jag sakta upp. Sträcker efter telefonen som ligger på mitt tillfälliga nattduksbord. Läser sms och kikar snabbt vädret innan jag hoppar in i duschen.

7:15 - Kokar någon form av gröt. Havregryn eller mannagryn ger alltid en bra start på dagen. Äter frukost lika långsamt som jag tidigare på morgon lämnat sängen, där fortfarande min flickvän Sofie ligger och sover. Dricker aldrig kaffe på morgonen.

8:30 - Bil eller cykel till vårt kreatörskollektiv Studio tio. Just nu cyklar jag alldeles för sällan, vilket inte alls är bra, eftersom det finns få saker som är så skönt som att cykla till jobbet.

9:00 - Säger hej till de andra frilansarna som är på plats. Öppnar Things för att gå igenom vad jag ska göra idag. Kollar kalendern så att jag vet om jag har några möten på eftermiddagen. Fortsätter skriva kod på gårdagens projekt.

12:00 - Lunchtid. Vanligtvis har jag med mig rester från gårdagens middag. Vi försöker äta tillsammans på jobbet, så att vi hinner se varanda en stund under dagen. Just nu har vi dessutom öppnat den stora dörren i lunchrummet.

13:00 - Öppnar upp Spotify. Slår på min och min kollegas lista, och programmerar eller designar något i några timmar.

15:30 - Paus med promenad, fika eller något som bryter av jobbet en stund. Efter det brukar jag svara på dagens mail (tjuvkikar inte så ofta under dagen), samt planera morgondagen i Things.

18:00 - Åker och handlar mat, eftersom vårt kylskåp är superlitet. Lagar mat tillsammans med Sofie, och äter. Diskar. Städar.

19:00 - Oftast något äventyr tillsammans med min kompis Karin. Någon typ av träning, roadtrip eller bara lite gitarr-plinkande. Skönt att göra något “offline”.

21:30 - Soffan tillsammans med Sofie. Titta på någon tv-serie eller kanske en halv film. Prata om hur dagen har varit, läsa ikapp Twitter, Facebook och RSS-flödet.

23:00 - Lästid. E-bok i mobilen eller faktiskt en hederlig supertung-bok. Sen sömn.

- Viktor Bijlenga


Viktor Bijlenga jobbar som designer och webbutvecklare. Han skapar mestadels webbplatser på jobbet. Vid sidan om så driver han det ekologiska t-shirtmärket I’m With Friends. Han tror på att göra bra saker, tillsammans med bra människor. Följ gärna @viktorbijlenga på Instagram

Viktor är en av 2013 års sommarbloggare på Strukturbloggen. I år har vi valt ut en handfull personer vi tycker har särskilt intressanta tankar när det gäller struktur. Du hittar alla sommarbloggares inlägg här.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.