STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

02 Mar

Hur gör du för att prioritera rätt?


Datum: 2010-03-02 10:03 Kommentarer: 2 st

Godmorgon.

Idag har jag en av mina återkommande skrivdagar.

Just idag skriver jag om olika metoder för att prioritera, d v s sätt att göra rätt sak vid rätt tillfälle.

Jag har skrivit om ett par, tre metoder redan, men säkert har jag inte täckt in allt. Kanske har jag missat just ditt bästa knep.

Så här resonerar t ex Piers Fawkes, grundare av trendspaningsbyrån PSFK, intervjuad av Heather Ann Snodgrass från the 99 Percent:

As a small business owner there’s always too much work that you’d want to do in a day. I have to focus on what needs to be done today that will maximize PSFK’s output tomorrow and the week ahead. Concentrating on tasks that are connected to dollar signs helps.

Så, hur bär du dig åt för att veta vilken arbetsuppgift du ska prioritera just i varje stund?

Kommentera nedan, jag är nyfiken på att höra hur du gör.

 

Kommentera

Shop

Shop skriver:

#1 - 2010-03-02, 11:42

Lätt! Jag har en matris framför mig. Fyra post it-lappar, som var och en utgör var sin ruta i en matris. Ena axeln är viktigt och oviktigt. Andra axeln är bråttom och mindre bråttom.

Naturligtvis tar jag bråttom&viktigt; först. När den rutan är avklarad kan jag dra bort den lappen. Därefter, beroende på dag i veckan och tid på arbetsdagen, betar jag mig igenom bråttom&mindreviktigt; och mindrebråttom&viktigt;. Rutan för mindrebråttom&mindreviktigt; är skön att beta av på fredagar, när jag ändå gör tidrapport och summerar veckan och planerar för kommande vecka…

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2010-03-02, 17:44

Annsofie: Det var ett smart sätt att tillämpa bråttom/viktigt-matrisen; att rent praktiskt skriva upp uppgifterna på rätt lapp och sedan beta av dem. När allt är klart, är matrisen borta! Fiffigt.

Tack för tipset!

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.