STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

25 Oct

Hur folk arbetar med två datorskärmar


Datum: 2018-10-25 06:08 Kommentarer: 0 st

För några veckor sedan frågade jag i mitt veckobrev hur mina läsare lägger upp arbetet när de har två skärmar till sin dator.

Jag fick mängder av svar, så detta är uppenbarligen något som många tänkt igenom.

Det visade sig att genomgående betraktar de allra flesta en av skärmarna som den ordinarie arbetsytan där de främst har de fönster de arbetar aktivt med, skriver i et c.

Den andra skärmen låter de vara ett stöttande komplement, där de har sådant de vill ha lättillgängligt när de gör det de gör på den första skärmen. Det kan vara ett system de plockar information ur, en gemensam mailinkorg de behöver bevaka, ett dokument de vill kunna snegla på, en mappstruktur de ofta behöver komma åt eller något liknande.

Hur gör du?

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.