STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

08 Dec

Hur du skapar att göra-uppgifter automatiskt när ett nytt möte läggs till kalendern


Datum: 2018-12-08 22:19 Kommentarer: 0 st

Visst vore det toppen om du kan bli påmind dels någon dag i förväg om att du ska förbereda dig till ett möte, dels senast dagen efter att du ska ta hand om anteckningarna från samma möte och fånga upp om det var något du ska göra till nästa möte?

Men, samtidigt är det så mycket som ska göras i vardagen, så vem har ork att behöva komma ihåg att lägga till en att göra-uppgift om förberedelse och en om efterarbete för alla möten som behöver det?

Vem? Din dator. Du kan nämligen låta göra det automatiskt.

Vill du slippa lägga till förberedelse- och efterarbetes-att-göra-uppgifter i anknytning till varje möte, men ändå få dem automatiskt tillagda, gör följande:

Om du har Office 365

Arbetar du i Office 365, skapa ett flöde i Microsoft Flow som, när en händelse i kalendern läggs till, skapar dels en förberedelse-att-göra-uppgift i Outlook Uppgifter eller Microsoft To-Do med slutdatum en dag före mötet, dels en efterarbetes-att-göra-uppgift med slutdatum en dag efter mötet - under förutsättningen att händelsen innehåller ordet ”möte” (eller liknande).

Här visar jag hur du gör:

Om du inte har Office 365

Har du inte Office 365, utan istället har din kalender i G Suite, i macOS eller i Outlook utan Office 365, skapa en zap i automatiseringstjänsten Zapier som låter kalenderhopkopplingstjänsten Cronofy hålla koll på om du lägger till något nytt möte och som skapar de bägge att göra-uppgifterna i din att göra-lista i Todoist, Wunderlist, Asana, Trello eller vad du föredrar (utom Outlook Uppgifter, dessvärre).

Hur du gör det, ser du här:

Hur gör du?

Har du gjort någon liknande lösning med de bägge automatiseringstjänsterna? Berätta för mig!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.