STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

15 Apr

Hörbart bakgrundsprat distraherar oss mest


Datum: 2014-04-15 08:38 Kommentarer: 0 st

SVT sände igår ett mycket intressant kortreportage om vad forskningen säger om hur vi mår och presterar i olika sorters kontorsmiljöer, i synnerhet i kontorslandskap.

Helena Jahncke, doktor i psykologi vid Högskolan i Gävle, berättar om sin forskning som visar att det är samtal som vi inte är involverade i, men ändå hör i bakgrunden som distraherar oss mest.

Fasta platser eller ej?

Också Stressforskningsinstitutets Christina Bodin Danielsson (vars forskning jag skriver om i strukturboken) intervjuas och delar då med sig av vilka sorters kontorsmiljö som vi mår bäst respektive sämst i, samt vad som är viktigt att beakta när man skapar en aktivitetsbaserad kontorsmiljö.

Du ser reportaget här nedan.

I inslaget som handlar om kontorslandskapets historia lanserar reportern också det sorglustiga begreppet “trälhav”, vilket för mig gav reportaget extra glans.

Falnande flyttande

Ett särskilt intressant fenomen som jag stött på hos mina kunder som inför aktivitetsbaserat kontorslandskap är de som säger ungefär “ja, i början valde man platser aktivt, men nu har vi ändå hittat våra favoritplatser, så då sitter man där man sitter”.

Känner du igen det? Om så, hur gör ni hos er för att ändå nyttja den aktivitetsbaserade miljöns möjligheter?

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.