STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

12 Jan

Gräv där du står och ta vad du har


Datum: 2010-01-12 08:31 Kommentarer: 0 st

Jag har en förkärlek för att alltid ha något med mig att skriva på eller notera i. Det kan vara en anteckningsbok eller en bunt Koll-på-läget-kort.

Åtminstone för mig är idéer flyktiga. Rätt som det är när jag funderar på någonting i vardagen, får jag ett ögonblick av total klarsyn. Plötsligt är det helt tydligt hur jag ska lägga upp den där workshopen så att rytmen blir perfekt, så att det ena ger det andra på ett naturligt sätt. Jag ser för mitt inre vilka bilder jag ska visa och vad jag ska säga när.

Visst är det väl det som kallas en “Lidnersk knäpp”?

Jag vet av bister erfarenhet att det då är bråttom. Det är bråttom att plita ner det jag kommit på och det måste gå fort, för snart blir jag distraherad av något och då kan allt vara borta.
Men, ibland har jag inte tillhands den där anteckningsboken jag alltid vill ha med mig, så då får jag ta vad jag har.

Nu i helgen stod jag och packade upp kaffe-pods till vår nya Nespresso-maskin när klarsynen slog till. Snabbt som attan blev det en skiss på det som fanns närmast, nämligen kartongen. (Är det inte rätt dekorativt med den grova wellpappen ändå?)

Så, är dina idéer lika flyktiga som mina, ta vad du har och få ner dem på det.

Det viktiga är inte att de skissas ned på rätt ställe, utan att du sedan låter lappen/kartongen/tidningssidan mellanlanda i din inkorg och att du bestämmer dig för vad som är nästa steg, d v s definierar att-göra-uppgiften som är starten på att sätta idén i verket.

Mattias Åkerberg på utmärkta bloggen Please copy me har också skrivit om fenomenet här.

Var skriver du helst ned dina idéer? Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.