Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

15 sep.

Gör framtidens mailbox din prioritering?


Datum: 2010-09-15 10:41

Idag är jag åter i Göteborg efter två dagar i Therese Albrechtsons och Gustaf Oscarsons trevliga sällskap. Jag hade glädjen att svara för den första av nio nycklar inom Academy of Excellence, utbildningen för tillväxtföretagare som Therese och Gustaf startat. Det var en ynnest att arbeta med de engagerade deltagarna, som alla var företagare med mål att kraftigt expandera sina verksamheter.

Vilket mail först?

Ett av ämnena jag tog upp var prioritering. Entreprenörer och andra som är utpräglade görare har som bekant lätt för att sätta igång nya saker, få nya idéer och ibland därigenom få mer att göra än vad som är möjligt att hantera.

Det blir också lätt mycket mail. I dagarna har Google lanserat (i betaversion) en ny funktion till Gmail, “Priority Inbox”, som hjälper dig prioritera bland alla dina inkomna mail. De mail som Gmail tolkar som viktiga, läggs separat i “Priority Inbox” och resterande stannar kvar i den vanliga inboxen. Successivt kan du träna Gmail i att tolka mer och mer rätt, sägs det.

Jag är nyfiket avvaktande, jag

Är detta framtiden, att mailprogrammet själv prioriterar bland våra mail? Ja, visst är det i och för sig en lockande tanke. Men, såvida vi inte struntar i resten av mailen och bara fokuserar på de automatprioriterade, blir nyttan mest att den första “akutsållningen” blir smidigare än idag. Så länge som vi fortfarande väljer att också gå igenom och ta ställning till de icke prioriterade mailen, är summan mail inte särdeles bantad.

Så, för mig är detta en intressant funktion, men jag är inte säker på att den löser vårt problem med alla dessa mail.

Vad tror du?

Berätta!

Jag är nyfiken på vad du tycker i frågan.