STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

11 May

Fyra saker du gör bäst i att göra med en gång


Datum: 2011-05-11 15:52 Kommentarer: 0 st

Vissa saker är det lätt att dra sig för att göra. Det är både förståeligt och det kan definitivt finnas goda anledningar att göra det.

Men, här kommer fyra saker du gör bäst i att göra med en gång, så fort som möjligt och du får också veta varför.

Varför då just dessa fyra? Jo, allihop representerar dyrköpta erfarenheter jag själv har gjort genom åren.

I och med detta strukturtips hyser jag förhoppningen att du ska slippa göra samma bittra misstag som jag.

De fyras gäng

  1. Beställa tåg-/flyg-biljetter & hotellrum. Bokar du tidigt, har du större chans att få ett fördelaktigt pris. Sannolikheten är större att du får plats på en avgång som passar dig optimalt. Visst är det skönt att få bo på det hotell som ligger närmast? Du transporterar dig väl nog mycket ändå? Boka tidigt, så skapar du det smidigaste resschemat. Var hellre öppen för att om- eller avboka än att vara ute i sista minuten.
  2. Skicka över det material du lovat på mötet nyss (material du redan har framme, alltså). Först och främst ger det ett strålande intryck. Dessutom är det fort ur världen, så du kan förbereda dig inför nästa möte. Om mottagaren behöver det för att komma vidare med de uppgifter hon tog med sig att genomföra från mötet, är hon dig evigt tacksam över att få det fort.
  3. Planera in egen tid för att-göra-uppgifter som verkligen måste bli klara innan… Direkt när du definierar uppgiften som har en “skarp” deadline, boka upp tid i kalendern för att utföra den. Kalendern tenderar annars fyllas på av möten och därför riskerar du att få sitta uppe sent på natten för att göra det som egentligen hade högsta prioritet under dagen.
  4. Boka om det möte du vet behöver ombokas (även om det känns pinsamt att det är andra gången du flyttar det). Gör det direkt, så ökar sannolikheten att ni hittar en ny mötestid snart igen, så inte tiden går i onödan. Gör det direkt, eftersom det kommer att kännas än mer pinsamt ju närmare den ordinarie tiden du ringer för att omboka.

Nix vånda

Gör du de här uppgifterna och uppgifter som liknar dem direkt, besparar du dig mycket vånda, förseningar och slitigt övertidsarbete.

Vissa sådana här uppgifter tenderar att generera andra obekväma uppgifter om de initieras för sent (en sen ombokning av ett brådskande möte kan t ex orsaka en ytterligare ombokning av ett lägre prioriterat möte).

”Dominoeffekt” var ordet.

Hur gör du?

Hur gör du för att ständigt ligga ett steg före i din planering? Tipsa mig och andra genom att lämna en kommentar.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.