STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

19 Jun

Förlägg mötet smart!


Datum: 2013-06-19 11:37 Kommentarer: 0 st

Har du möten som ideligen spränger utsatt tidsram? Enligt kallelsen skulle mötet sluta klockan 14:00, men strax efter 14:30 håller det fortfarande på och du behöver lämna “i förtid”.
 

Kanske är det ett återkommande mötesforum (APT, avstämningsmöte i projekt X, ledningsmöte) som ideligen drar ut på tiden.
 

Visst hade allt varit så mycket enklare om vi kunde lita på att mötet slutar senast när det är tänkt? Dagens planering spricker inte och vi kan rent av få några minuter över här och där istället för att ligga steget efter, springande till nästa möte, med andan i halsen.
 

På senare tid har jag från läsare av Strukturbloggen fått ett par knep som jag tycker är smått sinnrika. Bägge ökar de chansen att våra möten håller sig inom utsatta tidsramar. Jag vill inte undanhålla mina Klart!-läsare dem, så här är de.

Gör så här

Knep 1
 

Lägg möten som brukar dra ut på tiden direkt före lunch, så kommer deltagarna att självmant försöka avsluta mötet så de hinner gå och äta vid exempelvis kl 12.
 

Knep 2
 

Lägg interna möten direkt efter varandra, så “tvingas” det första mötet sluta i tid, eftersom mötesdeltagare behöver avrunda för att hinna till nästa möte.

I tid, men utan ansträngning

Förlägger du dina möten till en smart uttänkt starttid som i exemplen ovan, kommer du som mötesledare behöva anstränga dig mindre för att få mötena att sluta i tid. Deltagarna hjälper dig medvetet eller ej att konkludera vad de nästa stegen är, eftersom också de vill att mötet ska hålla tiden.

Hur gör du?

Hur gör du för att se till att dina möten slutar i tid? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.