STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

04 Jul

Fixa det så småningom


Datum: 2012-07-04 12:00 Kommentarer: 0 st

Denna post är ett ”öppet brev” till David Stiernholm och andra vänner av struktur.

Jag har kämpat länge med att få till en struktur på mitt arbetsflöde och jag har jonglerat med många bollar i luften under lång tid. Jag har känt David under flera års tid och är väldig glad att jag har fått möjligheten att skriva denna personliga post på Strukturbloggen! :)Jag har också ett erkännande att göra som en av de andra gästbloggarna, Martin Schabbauer. Mitt skrivbord är fortfarande belamrat med papper och jag har ofta en stressig start på morgonen. Jag ser fram emot när jag kommer till dag 25 (”Vad måste du göra för att få en perfekt start på arbetsdagen?”) i Davids bok, Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar!

Jag gillar Martin Shabbauers förslag på hur man kan skapa en morgonrutin. I mitt fall kommer det säkert ta 31 veckor istället för 31 dagar att gå igenom boken och implementera dess idéer, tankar, förslag och uppgifter. Mitt mål är att jag en gång för alla kommer bli mer strukturerad när jag har gått igenom boken under 2012.Jag kom i kontakt med David Allens ”GTD”-arbete 2004 och har sedan dess påbörjat ”time management”-resan ett flertal gånger.

När jag träffade David på en föreläsning, så frågade jag om han hade läst David Allens bok, Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity. David svarade jakande och ni kan se att han har angivit boken som referens på sidan 163 i Klart! David har varit väldigt duktig på att paketera det hela och boken Klart! är perfekt exempel på ett gediget arbete som har givit frukt genom hans goda arbete.Jag har kommit till insikt att jag måste få till organiseringsarbetet först och främst, innan jag kan gå vidare.

Med hjälp av introspektion och förkovrande läsning, så har jag bestämt mig för skapa min form av produktivitetssystem som jag kallar för F.I.X IT!Det är lätt hänt att stirra sig blind på tekniska prylar, appar m.m, men det viktiga är att på sikt hitta en röd tråd i flödet från inkommande saker till vad man skall göra. Jag kommer ändock att testa och utvärdera nya verktyg i framtiden för att hitta sätt att förfina och utveckla mitt arbetsliv. Personligen har jag blivit fäst vid ”low-tech”-verktyg såsom min Pico-Pen, Moleskine mini-anteckningsbok och David Stiernholm:s ”håll koll på läget”-kort som jag alltid har med mig.En sak jag måste komma tillrätta med är min elektroniska inkorg.

Jag fick nyligen uppgradera mitt utrymme hos Google och kommer nu få betala en summa varje månad för förvara mina email, dokument, bilder, m.m. Jag har vid ett antal tillfället hamnat efter i genomgången av den strida strömmen av inkommande email och tagit en genväg och arkiverat dessa och börjat om från noll igen! ;)

Just för tillfället så finns det snart 3000 email i min inkorg! Jag är på det klara med att den långsiktiga lösningen är att regelbundet se efter inkorgen, så att den inte svämmar över, men för att komma dit så måste jag se över vad det är för olika former av mail som skickas till mina olika emailadresser. Jag har under årens lopp prenumererat på olika nyhetsbrev och jag hinner inte läsa alla dessa som läget är nu. Ett nyhetsbrev som jag däremot läser direkt när det kommer på måndag morgon är Davids Klart! Jag gillar möjligheten att lyssna på hans podcasts när jag är ute och går.Unroll.me är en tjänst som kommer kunna hjälpa mig att beskära nyhetsbrevsfloran. Jag kommer att utvärda denna service under juli månad och göra en utvärdering i min nästa bloggpost i augusti.

Som avslutning, har ni spelat The Email Game?Martin Lindeskog

Martin är en av våra sommarbloggare denna sommar. Se hela listan här.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.