STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

19 Aug

First, they took Berlin (then they'll take Manhattan?)


Datum: 2011-08-19 10:46 Kommentarer: 0 st

Torsdagen den 7 juli begav jag mig till Voo Store i Berlinstadsdelen Kreuzberg för att vara med på lanseringsfesten för Mutewatch - den avskalade klockan med det ljudlösa alarmet.

Mellan Beautiful Swimmers disco och Matt Lamberts livevideoinstallationer fick vi som var där provbära den nya klockan på armen och testa hur man med hjälp av de klassiska “iPhone”-rörelserna ställer in det tysta, vibrerande alarmet och nedräkningen. Det var litet ovant i början, eftersom Mutewatch helt saknar knappar (och urtavla för den delen).

Självklart tog jag också chansen att prata en stund med människorna bakom Mutewatch.

Gustaf Hammargren berättade stolt om att det inbyggda gyroscopet känner av om man frider på handleden snabbt (som när man vill kolla vad klockan är) och då tänder den digitala displayen, så siffrorna syns. Mai-Li Hammargren berättade att nyckeln till att de fått så fina återförsäljare runt om i världen är att de rest runt och träffat alla personligen. Livia Moore och jag diskuterade nyttan av imaginära lastkajer för att kunna hantera ett stort inflöde av kontakter, information och idéer i vår vardag. Jag kom också överens med Fredrik Lundin att skriva fler inlägg till Mutewatchs förnämliga blogg Timetank.

Veckan därpå började Mutewatch-klockorna säljas i butik och enligt uppgift klev ingen mindre än Karl Lagerfeld in på Colette i Paris den första dagen och köpte tre antracitgrå klockor.

I höst köper du Mutewatch i Strukturshopen här hos oss.

Se bilder från lanseringen här.

Och, en kort video här.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.