Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

25 nov.

Finns det nog med kor för världen att fortsätta?


Datum: 2011-11-25 09:17

Jag älskar frågestunden i slutet av varje föreläsning. Där har jag under någon timma eller fler mest hört mig själv säga saker jag brukar säga och så är det äntligen dags för mig att få mig något nytt till livs.

Olika sorters deltagare ställer verkligen olika sorters frågor.

För ett tag sedan föreläste jag för ett 70-tal forskare och professorer på Chalmers institution för mikroteknologi och nanovetenskap (MC2). De hade personaleftermiddag och skulle få sig en smula struktur till livs.

Mot slutet fick jag så en fråga jag aldrig fått förr och som var särskilt olik frågor jag brukar få.

En av forskarna räckte upp handen och sade:

“In the Bible, it says that the world was created out of chaos. If we structure ourselves and our lives, will the world really continue to exist?”

Briljant och roligt!

Jag svarade att jag trodde det finns tillräckligt med kaos kvar och att jag känner mig helt trygg när det gäller världsalltets fortlevnad.

Men, det var faktiskt först efter att jag bett honom ställa om frågan åtminstone två gånger, eftersom jag inte förstod vad nötkreatur hade med saken att göra. Jag hörde nämligen frågan som “... the world was created out of cows…”.

Ridå.