STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

20 Jun

Fällan som gör att du kommer ihåg


Datum: 2012-06-20 12:00 Kommentarer: 0 st

Det finns tillfällen då vi har något som vi absolut inte får glömma att göra eller att ta med oss.Att skriva upp det på att-göra-listan och i kalendern i all ära, men det gäller att komma ihåg att titta där också, innan du går hemifrån.I en period då du har mycket att tänka på, är det lätt hänt att dina tankar är någon helt annanstans när du kliver ut genom dörröppningen och vips är något inte med som borde vara det.

Gillra!

Fall till föga och förlita dig inte på att du ska komma ihåg också denna sak. Gör det lätt för dig - ta en trigger till hjälp.En trigger är något du riggar, nästan som en fälla för dig själv, för att själv slippa komma ihåg en viss sak.

 • Det kan vara att du lägger bilnycklarna i den väska du inte får glömma. Du kommer inte iväg om du inte får med dig väskan.
 • Häng utgående brev i en dokumentklämma mitt i dörröppningen, så du inte missar dem när du är på väg ut.
 • Skriv upp på en lapp vad du måste komma ihåg och lägg lappen på golvet där du sätter ner fötterna när du kliver upp ur sängen på morgonen. Det första du trampar på när du vaknar är en påminnelse om vad du ska komma ihåg.
 • Knyt fast mobilladdarsladden i nyckelringen, så du kommer ihåg att ta med mobilen när du fattar nycklarna.
 • Skapa ett anagram av begynnelsebokstäverna på de saker du vill komma ihåg varje dag. Tag för vana att säga anagrammet innan du går hemifrån och stäm därmed av att du fått med dig allt. Eller, skaffa dig en dörrmatta med “Mobilen, nycklarna, plånboken”-tryck.

Det kan också vara något så enkelt som att sätta ett alarm, i uppgiftslistan i datorn, i kalendern eller i din telefon.

Kom ihåg utan ansträngning

Skapar du en trigger, slipper du bekymra dig, utan du kan vara säker på att du med automatik blir påmind. Är inte detta effektivitet, så säg? Du låter något annat göra jobbet istället för att själv gå och bära det minnesvärda i huvudet.

Gör så här

 1. Tänk efter - vad för sak brukar du glömma ta med dig?
 2. Om du skulle skapa en trigger för att slippa vända igen, vad skulle den vara?
  • Det kan vara något som hindrar dig i din framfart, så du behöver tänka till. Ställ alltså något i vägen för din mest troliga rutt.
  • Det kan vara något som tvingar dig att ta en annan väg; annars kommer du inte vidare. Lägg nyckeln bredvid det du ska ta med dig.
  • Låt en manick påkalla din uppmärksamhet. Sätt ett alarm eller en påminnelse i telefonen.
  • Sätt något där det inte brukar vara, för att haja till. Sätt t ex din vigselring på fel finger till dess du kommer ihåg vad du skulle ta med dig.
  • Gör jobbet i förväg. D v s lägg det du behöver ha med dig i fickan på byxorn du kommer att ta på dig.
 3. Testa triggern, utvärdera hur det gick och förfina till nästa gång.

Vänd ej om - slappna av

Om du använder dig av en trigger kommer du att slippa vända och åka tillbaka för att hämta det du glömt i samma utsträckning som idag. Du kan slappna av i full tillförsikt om att du kommer ihåg det som absolut inte får glömmas just imorgon. Kanhända ger det dig bättre sömn natten före den stora dagen.Vilken lättnad!

Hur gör du?

Hur gör du för att ofelbart komma ihåg att ta med dig det du behöver?  Skriv gärna en kommentar och berätta hur just du gör.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.